Parlamentarii de Botoșani și-au preluat mandatele

Parlamentarii de Botoșani și-au preluat mandatele

În cadrul unei prezențe destul de reduse, comparativ cu alți ani, reprezentanții formațiunilor politice aleși în calitate de senatori sau deputați și-au ridicat mandatele de aleși naționali.

Președintele Biroului Electoral Județean de Circumscripție Botoșani, Irina Hrușcă le-a conferit certificatul doveditor al alegerii de parlamentar.

Primii “proprietari” ai mandatului de parlamentar au fost reprezentanții Partidului Social Democrat. Marius Budăi, Dan Șlincu și Constantin Pătrăuceanu sunt deputații PSD. Senatorul social democrat ales prin votul botoșănenilor, Lucian Trufin a lipsit de la  eveniment, deputatul Marius Budăi având împuternicire să-i ridice certificatul de ales. 

Deși liberalii au fost programați pe locul doi, conform algoritmului politic stabilit în urma alegerilor, cei de la AUR, în frunte cu proaspătul senator Dorinel Cosma și venerabilul fost subprefect Lucian Federov și-au preluat mandatele.

Andrei Drancă reprezentantul USR PLUS de Botoșani a căpătat votul botoșănenilor în urma unei redistribuiri naționale pentru un post de deputat.

Senatorul Cristian Achiței și deputatul Costel Șoptică au fost ultimii, dar nu cei din urmă reprezentanți ai botoșănenilor în Parlamentul României, au intrat în posesia certificării de ales.
La final, fără aplauze, dar cu felicitări reciproce, parlamentarii botoșăneni au pozat la unison, promițând că își vor pune la dispoziția botoșănenilor tot efortul.

 

Spune-ne opinia ta