Parlamentar PSD dus cu elicopterul SMURD de la Suceava la Bucureşti din cauza unei enteroviroze
UPDATE!

Parlamentar PSD dus cu elicopterul SMURD de la Suceava la Bucureşti din cauza unei enteroviroze

Senatorul PSD Virginel Iordache a cerut să fie dus la Bucureşti cu elicopterul SMURD de la spitalul judeţean Suceava, unde fusese diagnosticat cu enterovirus, deoarece "nu a avut încredere" în diagnosticul medicilor suceveni, scrie Obiectiv de Suceava. Potrivit sursei citate, la Bucureşti a primit acelaşi diagnostic.

Ziarul sucevean scrie, sub titlul „Habar n-aveţi ce mişto e să fii senator! Când te strici la burtă, în loc să bei ceai, te plimbi cu elicopterul SMURD”, că Virginel Iordache „nu a ţinut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât şi ar fi menţionat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie”.  Ajuns cu elicopterul SMURD la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş“, a primit acelaşi diagnostic, „de virus aerogen, prezentând o formă foarte uşoară”. 

„În concluzie, senatorul PSD a fost transferat cu un elicopter SMURD, către un spital bucureştean pentru o durere de cap şi un episod de diaree”, arată Obiectiv de Suceava, care notează că medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a contactat redacţia pentru a preciza că nu el personal a autorizat deplasarea elicopterului SMURD la Suceava şi că solicitarea a venit de la medicii Spitalului Judeţean Suceava. Senatorul Virginel Iordache nu a putut fi contactat de reporterii “Obiectiv” pentru un punct de ve­de­re, deşi a fost apelat de mai multe ori.


UPDATE: Ce spune senatorul ca s-a intamplat

In urma aparitiei in presa a articolului de mai sus, reprezentantii senatorului PSD au transmis un drept la replica:

"Senatorul Virginel Iordache a fost internat la Spitalul Sfantul Ioan cel Nou din Suceava in data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigatii medicale. Ca urmare lipsei diagnosticului concludent si fiind suspectat de meningita bacteriana, cu o stare de sanatate vizibil alterata, in data de 16 mai 2019 medicii au hotarat transferul acestuia la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti. Din fericire, in urma investigatiilor amanuntite a fost infirmata suspiciunea de infectie cu meningococ. Decizia transportarii de urgenta cu elicopterul a pacientului, data fiind starea degradata a sanatatii acestuia, a apartinut exclusiv medicilor spitalului Sfantul Ioan cel Nou din Suceava.

Apreciem profesionalismul personalului medical din spitalele din Suceava si Bucuresti si totodata le multumim si le suntem recunoscatorii.

Senatorul Virginel Iordache nu a facut nicio cerere referitoare la un transport preferential pentru transferul intraspitalicesc, interactiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistand nici un episod din cele relatate nerealist in presa. Parlamentarul PSD este recunoscator faptului ca face parte din comunitatea suceveana formata din oameni deosebiti si valorosi.

In prezent starea de sanatate a senatorului este stabila, cu diagnostic endocardita infectioasa, acesta se afla internat la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect: Poliția rutieră va putea ridica mașinile parcate pe trotuare

astăzi, 15:45
217

Un proiect de lege înaintat de către deputatul USR Cătălin Drulă dorește schimbarea Codului Rutier, astfel încât să confere mai multă putere de acțiune poliției rutiere atun...

Și cu valiza la ușă, Dan Șlincu a cerut bani pentru primării de la Guvern

astăzi, 15:17
271

Aflat cu valiza la ușă, prefectul Dan Șlincu a folosit timpul rămas până la investirea noului prefect, Valentin Colbu, și a înaintat către Guvern un Proiect de Hotărâre de Gu...

Mercedes căutat de autoritățile din Belgia, descoperit de polițiștii de frontieră la un botoșănean

astăzi, 15:10
302

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca Mercedes, căutat de autoritățile din Belgia, a cărui valoare se ridică la peste 35.000 lei.Luni, ...