(P) Profesor Mihaela Huncă - candidat PRO România Botoșani la Camera Deputaților: Noi suntem PRO Agricultură - fermierii români au nevoie urgentă de sprijin!

(P) Profesor Mihaela Huncă - candidat PRO România Botoșani la Camera Deputaților: Noi suntem PRO Agricultură - fermierii români au nevoie urgentă de sprijin!

Comunicat:

Fermierii trec prin momente grele, iar autoritățile îi ignoră. Toate demersurile pe care fermierii le-au făcut pe lângă Ministerul Agriculturii, pe lângă Ministerul Finanțelor, pe lângă parlamentarii puterii, pentru a fi susținuți și a obține suspendarea ratelor la credite, la leasing-uri pentru echipamente și utilaje agricole, pentru terenuri și investiții în agricultură, nu au primit niciun răspuns afirmativ până în ziua de astăzi. Ba mai mult, în acest an agricultura, a fost lovită nu doar de criza de sănătate, dar şi de o secetă cumplită. 

“Pro România  consideră că  statul român, aşa cum fac alte ţări, ar trebui să plătească în avans subvenţiile în agricultură, să sprijine acele zone calamitate de secetă şi să sprijine păstrarea muncitorilor în România.  Mulți fermieri au intrat deja în incapacitate de plată, iar lucrul acesta le va afecta afacerea pe mulți ani.  Pro România susține cu tărie că toate firmele românești au nevoie de un sprijin privind plata contribuțiilor și a taxelor către Guvern. Numai așa mai putem salva domenii ca agricultură sau Horeca. Aceste măsuri vor fi dublate de construirea unei rețele naționale de depozite frigorifice pentru colectarea și/sau procesarea produselor agricole de la producătorii români. De asemenea, PRO România susține extinderea sistemului național de irigații și crearea unor programe naționale pentru sprijinirea produselor specifice românești. Pentru PRO România este la fel de important țăranul care își vinde zilnic produsele în piață, cât și marii proprietari de culturi agricole și procesatori din agricultură. Fiecare are acum nevoie de sprijin și noi nu lăsăm pe nimeni în urmă. Pe 6 decembrie vom reuși împreună”, a declarat candidatul Pro România Botoșani la Camera Deputaților,  profesor Mihaela Huncă.

(Mihaela HUNCĂ, candidatul PRO România pentru Camera Deputaților - Realizat la comanda Partidului PRO România Botoșani  de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 11200008.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
115

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...