(P) PNL Botoșani: „PSD a umplut instituțiile publice cu angajați pe pile și relații!”

(P) PNL Botoșani: „PSD a umplut instituțiile publice cu angajați pe pile și relații!”

Comunicat de presă:

​De ce se teme președintele PSD Botoșani de aceea nu va scăpa. Zilele trecute, lidera pesediștilor botoșăneni își exprima public temerea că atunci când liberalii vor ajunge la guvernare vor face disponibilizări în sectorul public. Suntem nevoiți să-i dăm parțial dreptate. Vor fi dați afară toți funcționarii publici care nu-și fac treaba, care își bat joc de contribuabili și care au fost angajați de PSD pe pile și relații. Cel mai bun exemplu nu poate fi  altul decât al  candidaților PSD pentru Camera Deputaților, Constantin Pătrăuceanu și Costel Lupașcu, doi iluștrii necunoscuți care au reușit să-și angajeze nevestele la stat, pe salarii colosale. 

Începând cu data de 3 iulie 2019, exact în guvernarea pesedistă, Lăcrămioara Pătrăuceanu, soția candidatului PSD Constantin Pătrăuceanu  a fost adusă de la o firmă privată la APIA Botoșani și instalată direct pe postul de director coordonator al activității economice și control cu un salariu net de aproximativ 5.000 de lei. Spre deosebire de alți funcționari, doamna Pătrăuceanu a ajuns să lucreze în sistemul public fără să dea nici un fel de concurs. A reușit doar cu susținere politică din partea soțului și cumătrei Doina Fedorovici. Presa locală a relatat pe larg despre această promovare spectaculoasă însă nesimțirea pesedistă a învins în cele din urmă. Candidatul la Camera Deputaților, Constantin Pătrăuceanu ocupă funcția de  vicepreședinte al organizației județene PSD și este foarte apropiat de președintele Doina Federovici, ei fiind cumătrii și prieteni de familie. 

Un alt candidat PSD care și-a răsplătit nevasta cu o slujbă bună la stat este Costel Lupașcu. Pentru cei care nu-l știu, Costel este considerat un fel de copil de trupă al PSD-ului. De mic este pesedist și tinerețea și-a petrecut-o lipind sau dezlipind afișe electorale. După ce a mai crescut a reușit cu greu să termine o facultate particulară la mare distanță Și PSD-ul l-a făcut parlamentar.

Singura dată când s-a remarcat în Parlament a fost anul trecut când l-a îmbrâncit pe fostul șef de partid, Victor Ponta. Atunci toată țara a auzit pentru prima dată de el. Omul a prins curaj și și-a angajat nevasta la Primăria Botoșani, dar pentru că primarul de atunci, Cătălin Flutur, îi cerea să și muncească, ocrotitorul soț a reușit să facă o magie și și-a transferat nevasta într-un serviciu bun, unde se stă degeaba și se câștigă mult. De prin 2019, Oana Lupașcu ocupă un post de inspector la Consiliul Concurenței, instituția de unde niciodată nu se aude nimic. De la Consiliul Concurenței doamna Oana Lupașcu ridică lunar o leafă de peste 6000 de lei, bani în mână. 

Guvernul PNL nu va accepta niciodată ca astfel de personaje să ocupe funcții publice fără să fie competente, pregătite profesional și mai ales fără concurs. Pesediștilor le este frică să nu se facă curățenie în sistemul public și să se descopere că și-au angajat la stat rudele și apropiații. 

În timp ce tinerii noștri, absolvenți ai unor instituții de învățământ serioase sunt ținuți departe de sistemul public, pesediștii vor continua să ocupe aceste posturi doar pentru că au susținere politică. Pe 6 decembrie putem scăpa de astfel de exemple doar sancționând PSD cu un vot împotrivă!

(Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
33

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
409

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
235

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...