Orban: Dacă ajungem la guvernare îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile și cumetrii politice

Orban: Dacă ajungem la guvernare îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile și cumetrii politice

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Neptun, că dacă vor ajunge la guvernare, liberalii vor trebui să îi dea afară pe toți cei angajați de PSD, deoarece este nevoie de o reformă a administrației publice. De asemenea, liderul PNL a spus că numărul actual de ministere este uriaș și ar trebui redus la jumătate, potrivit News.ro.

"Dacă ajungem la guvernare probabil va trebui să îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile, relații și cumetrii politice. Trebuie să restructurăm toate instituțiile politice. Nu poți să ai un guvern cu 29 de ministere. În ce țară din UE există un guvern cu 29 de ministere? 15-16 ministere maximum posibil. Avem o mulțime de agenții care se calcă pe bătături, în care majoritatea oamenilor nu fac altceva decât să-și justifice existența fără niciun fel de rol în societate, dimpotrivă îi frânează pe oamenii care au inițiativă în societate, care au inițiativă indiferent că este economică și socială", le-a spus Ludovic Orban liderilor liberali, parlamentarilor și europarlamentarilor reuniți sâmbătă la Neptun.

El a spus că trebuie gândit un mecanism de transfer al responsabilităților de la structurile administrației către parteneri din societatea civilă indiferent că sunt patronate, organizații neguvernamentale în domeniul mediului, în domeniul protecției sociale, în orice fel de alt domeniu.

”Nu pot să înțeleg de ce statul trebuie să se ocupe de toate și de ce nu poate să delege, să transfere competențe și atribuții către structuri ale societății care sunt mult mai eficiente și mult mai bine organizate”, a spus el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...