O femeie-afacerist ar putea înfrunta contra-candidații masculini intrați în cursa spre Primăria municipiului Botoșani

O femeie-afacerist ar putea înfrunta contra-candidații masculini intrați în cursa spre Primăria municipiului Botoșani

Una dintre opțiunile organizației județene a Pro România privind Primăria municipiului Botoșani, este antreprenorul Mihaela Stoiciuc Vasilică, una dintre persoanele relativ noi în politică. Potrivit celor declarate de către liderul filialei, deputatul Mihaela Huncă, managerul Mischa Kids se află pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de primar al orașului.

„Avem două-trei propuneri. Și colega mea Mihaela Stoiciuc Vasilică este pe această listă, printre propunerile de candidați la Primăria Botoșani. Foarte mulți spun, dar faptul că este femeie nu cred că este un impediment, pentru că ea a demonstrat în domeniul antreprenoriatului că poate face și a făcut ceva pentru această comunitate”, a declarat Mihaela Huncă.

De cealaltă parte, Stoiciuc susține că problemele comunității pot fi identificate în fiecare nișă de activitate, subliniind în special importanța susținerii mediului de afaceri.

Se știe clar că în Botoșani sunt multe probleme. De la infrastructură, educație, sănătate absolut pe toate domeniile trebuie începută o schimbare. Vreau oameni care într-adevăr își doresc să schimbe ceva în acest oraș. Împreună putem să aducem Botoșaniul la nivel european, pentru că este un oraș în care noi am ales să rămânem, să ne facem familiile, să ne facem business-urile. Este un oraș care are potențial, un oraș în care trebuie încurajat micul întreprinzător. Este foarte greu în acest moment pentru micii întreprinzători să supraviețuiască. Trebuie încurajată producerea de locuri de muncă astfel încât să nu ne mai plece tineretul. Este un exod fantastic de tineri din Botoșani. Tinerii trebuie să aibă condiții în Botoșani”, a explicat Mihaela Stoiciuc, membru al Pro România din Botoșani.

Mihaela Stoiciuc a intrat în politică, prin Pro România, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, vehiculându-se, încă de la prima sa prezență în conferință alături de Mihaela Huncă, ideea unei candidaturi la Primăria municipiului Botoșani. Concurenții deja anunțați sunt: actualul edil liberal, Cătălin Flutur, viceprimarul social-democrat Cosmin Andrei, democrat-liberalulul Lucian Borfotină, candidatul PMP Cristian Vizitiu, Gelu Graur (USR).