NU E GLUMĂ! Deputatii au decis: De acum inainte, pe 21 martie toata tara sarbatoreste Ziua Olteniei

NU E GLUMĂ! Deputatii au decis: De acum inainte, pe 21 martie toata tara sarbatoreste Ziua Olteniei

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind instituirea zilei de 21 martie - Ziua Olteniei, evenimentul urmand a fi marcat de autoritatile centrale si locale prin organizarea unor programe si manifestari cu caracter cultural-artistic si stiintific.

Proiectul a fost adoptat cu 213 voturi "pentru", 30 de voturi "impotriva" si 25 de abtineri. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, arata Ziare.com.

Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 21 martie - Ziua Olteniei, evenimentul urmand a fi marcat de autoritatile locale si centrale, precum si de institutiile publice de cultura din strainatate prin organizarea unor programe si manifestari cu caracter cultural-artistic si stiintific.

De asemenea, autoritatile administratiei publice centrale si locale pot sprijini material sau logistic organizarea si desfasurarea programelor si manifestarilor, in limita fondurilor disponibile.

Totodata, Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune, in calitate de servicii publice, pot include in programele lor emisiuni ori aspecte de la manifestarile dedicate acestei sarbatori.

Potrivit expunerii de motive, "se cuvine sa se marcheze ziua de 21 martie - Ziua Olteniei, momentul in care Tudor Vladimirescu intra in Bucuresti si coboara pe Podul Calicilor, ca fiind Ziua Olteniei".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...