Nominalizarea prefectului rămâne o necunoscută

Nominalizarea prefectului rămâne o necunoscută

“Mama lui Ludovic Orban este grav bolnavă și nu se mai poate negocia nimic pe moment”, susține liderul PLUS Botoșani – Magda Oleniuc. Dat ca termen ziua de marți, pentru nominalizarea prefectului de Botoșani, se pare că decidenții politici s-au sucit din nou. La nivel de București, Prefectura Botoșani este atractivă și nu prea. Pentru liberali este oxigen, iar pentru cei de la PLUS ar fi un precedent istoric.

Cei de la USR o țin pe-a lor, nu vor decât un subprefect, rezultatele alegerilor, atât cele locale cât și cele parlamentare nu pot invoca solicitarea funcției de prefect. “Este imposibil să vizăm postul de prefect, poate cei de la PLUS au mai multe variante și oportunități. Noi suntem realiști și ne cunoaștem limitele”, au declarat surse din interiorul USR Botoșani.

La nivel central se pare că zarurile au fost aruncate, liberalii împreună cu partenerii de guvernare stabilindu-și numărul de Prefecturi și de posturi de subprefecți, dar fără să indice și județele.

Magda Oleniuc, președinta PLUS Botoșani, a declarat că negocierile s-au suspendat în momentul în care a fost necesară nominalizarea județelor pentru fiecare formațiune politică în parte.

Din câte am înțeles, la nivel central, negocierile au fost întrerupte, mama președintelui PNL, Ludovic Orban, este grav bolnavă și se pare că discuțiile vor fi reluate săptămâna viitoare. Nu cunoaștem alte amănunte, a declarat Magda Oleniuc, președinta PLUS Botoșani.

Surse din interiorul USR, au declarat că sunt șanse minime ca Alianța USR-PLUS să prindă prefect la Botoșani, dar nu imposibile, existând și soluții de compromis, în condițiile în care ar exista, pe sistem relațional uman, persoane care ar putea să-l sensibilizeze liderul Dacian Cioloș să forțeze un prefect PLUS.

În replică, liderul liberalilor botoșăneni, deputatul Costel Șoptică, a declarat că ar rămâne prefectul la PNL, dar încă nu știe sigur. “Am mai discutat la nivel central, dar deocamdată nu știm nimic concret. Vom vedea ce va fi, cu siguranță săptămâna viitoare, a spus Șoptică.

Negocierile la nivel de București, între PNL și USR-PLUS vor continua și săptămâna viitoare, cert este că o mare parte din liberalii din Transilvania nu-l mai vor pe Ludovic Orban președinte PNL, iar moneda de schimb între o prefectură din Ardeal cu cea din Botoșani ar putea fi prea măruntă, loteria pentru postul de prefect urmând să se joace în continuare.

 

 

Spune-ne opinia ta