Nemulțumirea lui Birta: "Dacă PSD este la putere, nu înseamnă că într-un minister este PSD, de sus până jos. Hai să fim serioși"

Nemulțumirea lui Birta: "Dacă PSD este la putere, nu înseamnă că într-un minister este PSD, de sus până jos. Hai să fim serioși"

Actualul președinte interimar al Consiliului Județean, Dorin Birta, a sintetizat un bilanț al instituției la conducerea căreia se află de aproape trei ani. Mulțumirea sa principală, spune el, este îmbunătățirea infrastructurii rutiere din județ, în vreme ce cea mai mare nemulțumire este excesul de birocrație și de legi. Cauza ritmului greoi de lucru o constituie, în viziunea lui Birta, componența aparului de specialitate, din care nu fac parte doar membri PSD.  

Sunt mulțumit și nemulțumit de cum au decurs toate proiectele. Mulțumit, că în sfârșit, în județul Botoșani, putem vedea că în toate zonele județului se lucrează la covorul asfaltic pe drumurile județene, îmbunătățirea condițiilor de trafic pe drumurile județene. Proiecte în derulare cu fonduri europene legate de sănătate și nu numai, în diferite stadii de implementare. Dar, dacă vreți, vă spun de ce sunt nemulțumit: de birocrația de care am dat, m-am lovit î această perioadă, și aici o să punctez drumul strategic. Nu am crezut că între instituțiile statului pot fi termene așa lungi pentru obținerea de avize și de a modifica o lege, de a modifica un articol. Dacă PSD este la putere, nu înseamnă că într-un minister, de sus până jos, este PSD, hai să fim serioși, ne îmbătăm cu apă rece. Da, conducerea ministerului este PSD, dar în rest, aparatul de specialitate, probabil a rămas pe ritmul vechi de lucru. Și dacă avem un termen de 30 de zile, de ce să dăm un aviz în 15 zile? Chiar dacă putem, avem toată documentația, plătit ceea ce trebuie plătit pentru un aviz. Respectăm termenul sau eventual îl mărim la 45 de zile, că avem posibilitatea. Trebuie să începem cu modificarea foarte urgentă, zic eu, prioritar, a legii achizițiilor. Aici ne lovim cel mai rău. Trebuie un pic simplificat acest lucru. Și reducerea numărului de avize. Sunt avize care poate nu își au rostul în anumite zone. Dar, deocamdată, cu asta lucrăm, a declarat Dorin Birta, în cadrul unei emisiuni difuzate pe Somax TV.

Întrebat care este proiectul de care este cel mai mândru, de când se află la conducerea Consiliului Județean Botoșani, președintele interimar a dat următorul răspuns:

Sunt mai multe proiecte care, zic eu, ar fi de menționat, dar ele sunt în stadiul de implementare. Mulțumirea sufletească este pentru refacerea infrastructurii județene, prin Direcția de Drumuri și Poduri, pe care o am în subordine și o coordonez. Cât și investițiile în sănătate. Sunt două componente importante, care mi le-am propus la început de mandat, pe care, sper eu, că am ajuns la un punct, care pot să fiu cât de cât mulțumit.

 

 

 

Spune-ne opinia ta