Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului, citită luni în Parlament

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului, citită luni în Parlament

Motiunea de cenzura intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei" va fi citita luni in plenul Parlamentului, urmand ca in sedinta de joi sa fie dezbatuta si votata de parlamentari - potrivit deciziei membrilor Birourile Permanente Reunite ale celor doua camere ale Legislativului.

Motiunea de cenzura intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei" va fi citita luni, incepand cu ora 16:00, in plenul Parlamentului, urmand ca in sedinta de joi, de la ora 10:00, sa fie dezbatuta si votata de parlamentari. 163 de parlamentari au semnat textul motiunii de cenzura initiata de Opozitie.

Este vorba de 68 deputati si 25 senatori liberali, 27 de deputati si 12 senatori USR, 12 deputati PMP, sase parlamentari neafiliati si 13 parlamentari Pro Romania.

Opozitia a depus motiunea de cenzura. De ce nu a venit cu propunere de premier, ministri si un program de guvernare

In motiunea de cenzura intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei", Opozitia critica legile justitiei. De altfel, Opozitia ii reproseaza premierului Viorica Dancila ca nu a respectat programul de guvernare asumat la inceputul mandatului.

Potrivit art. 92 din Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, motiunea de cenzura este initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se prezinta birourilor permanente, ulterior fiind comunicata Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa.

De asemenea, motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea acesteia are loc dupa trei zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Motiunea de cezura pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dancila a fost depusa, vineri, in Parlament. (Ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
28

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
220

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
224

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...