Ministrul de Interne Carmen Dan a facut plangere la Politie: "Am descoperit un dispozitiv de inregistrare in priza". Reactia SRI

Ministrul de Interne Carmen Dan a facut plangere la Politie: "Am descoperit un dispozitiv de inregistrare in priza". Reactia SRI

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat, miercuri seara, ca a facut o plangere la Politie dupa ce ar fi descoperit in locuinta sa un dispozitiv de inregistrare.

"Am descoperit dispozitivul azi-dupa amiaza, cand am vrut sa pun telefonul in priza. Dupa-amiaza. Dupa sedinta de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider ca este o precizare importanta. Era conectat la o sursa de alimentare si avea si o baterie. La domiciliu este spatiul meu privat. Este un dispozitiv functional", a declarat Carmen Dan, la Realitatea Tv.

Ministrul de Interne a precizat ca a anuntat imediat politia si ca a facut plangere.

"Tocmai ce a plecat politia. Inteleg ca este un dosar deja inregistrat la Parchetul General", a mai ministrul, potrivit Mediafax.

Carmen Dan a precizat ca locuinta unde locuieste cu fiul sau este inchiriata in nume propriu de cateva luni de zile. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca nu este vorba de o locuinta RA-APPS.

Reprezentantii Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) au anuntat ca dispozitivul a fost ridicat si urmeaza a fi expertizat.

"Urmare a unei sesizari, in aceasta dupa-amiaza, o echipa operativa din cadrul Politiei Romane s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la fata locului, a identificat si ridicat un dispozitiv, care urmeaza a fi expertizat. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art 224 si art 226", au transmis ulterior reprezentantii IGPR, citati de News.ro.

Articolele la care se face referire vorbesc despre violarea de domiciliu (art. 224) si violarea vietii private (art. 226).

Cercetarile continua sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

O prima reactie din partidul din care face parte Carmen Dan, PSD, a venit de la Claudiu Manda, seful Comisiei de Control a SRI.

El a declarat miercuri seara ca "a avut o discutie cu o persoana din conducerea SRI" si a primit informatii ca Serviciul nu e implicat in cazul ministrului Carmen Dan.


SRI, despre microfonul gasit de Carmen Dan in priza: Poate fi cumparat cu 200-300 lei de pe orice site

Serviciul Roman de Informatii a reactionat prompt dupa ce ministrul de Interne Carmen Dan a anuntat ca a gasit intr-una dintre prizele din casa in care locuieste cu chirie un dispozitivul de inregistrare.

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a anuntat ca din analiza Serviciului microfonul este unul ieftin, ce "poate fi cumparat cu 200-300 de lei de pe orice site", acest lucru indicand ca a fost plasat de "cineva din zona" privata.

"Din primele noastre verificari, vorbim de un dispozitiv care ar putea proveni din zona privata. Cel mai probabil, vorbim de un dispozitiv dintr-o zona privata pentru ca se pare ca e un dispozitiv ieftin, care costa 200-300 de lei si care poate fi achizitionat de oricine de pe orice site. Cu aceste dispozitive ieftine nu umbla nici serviciile de informatii interne si nici externe", a declarat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii (SRI), la Romania Tv.

Purtatorul de cuvant al SRI a mai declarat ca Serviciul Roman de Informatii nu ofera protectie contrainformativa niciunui membru al Guvernului Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...