Ministrul Apararii: Toata lumea o sa-si primeasca la timp salariul. Militarii primesc inclusiv un spor de pana la 30%

Ministrul Apararii: Toata lumea o sa-si primeasca la timp salariul. Militarii primesc inclusiv un spor de pana la 30%

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, sustine ca nu exista "niciun motiv de ingrijorare" cu privire la plata drepturilor salariale pentru Armata Romana, precizand ca toata lumea o sa isi primeasca la timp banii.

"Am vazut ca se fac tot felul de speculatii zilele acestea. (...) Nu, nu avem probleme cu plata drepturilor salariale pentru Armata Romana. Suntem in grafic, toata lumea o sa isi primeasca la timp drepturile salariale. (...) Suntem in grafic cu toate aceste drepturi, repet nu e niciun fel de motiv de ingrijorare", a declarat Fifor, vineri dimineata, dupa ce a participat la Bucharest Forum.

Potrivit ministrului Apararii, s-a incercat si realizarea unei "ordonari" in anumite sporuri.

"Am incercat sa facem si o ordonare, sa zicem, in anumite sporuri, astfel incat sa incercam sa aducem lucrurile la nivelul optim de salarizare. A fost o discutie pe un spor de pana la 30%, care sa se acorde militarilor romani. Exista un ordin al ministrului in sensul acesta. Cu data de 15, militarii romani primesc inclusiv acest spor de pana la 30%", a precizat Fifor.

Amintim ca Adrian Tutuianu, fostul ministru al Apararii, a renuntat la functie in septembrie, dupa un scandal legat de anuntul ca MApN nu mai are bani de salarii.

"Timp de o saptamana am avut mai multe discutii cu Ministerul Finantelor, 3 discutii le-am avut personal cu ministrul Misa. Legat de faptul ca nu puteam sa iau banii din trimestrul 4 si sa ii trec in 3 ca sa dau banii pe 15. Aici s-a inteles gresit si poate nu am explicat foarte bine. Banii erau, dar nu puteam sa ii aduc in trimestrul 3. Legea responsabilitatii fiscale interzice acest lucru. De ce nu au fost bani suficient de bine planificati? Eu nu am fost ministru cand s-a facut bugetul. Au aparut doua acte normative cu drepturi. Cel putin unul nu a existat in programul nostru de guvernare", a spus Tutuianu pe 13 septembrie.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...