Mihaela Huncă: „Fiecare român trebuie să primească măști gratuit din partea statului”

Mihaela Huncă: „Fiecare român trebuie să primească măști gratuit din partea statului”

Comunicat: 

PRO România solicită măști gratuite pentru fiecare român și  prezentarea în regim de urgență a unei strategii reale și coerente a Guvernului pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID 19. 

„Fiecare român trebuie să primească măști gratuit din partea statului, conform proiectului de lege care va fi supus aprobării Parlamentului. Nu poate fi impusă obligativitatea purtării măștilor după 15 mai, atât timp cât nu poate fi asigurată capacitatea de producţie, pentru ca fiecare cetăţean să îşi poată permite o astfel de protecție.

De asemenea Pro România va iniția un proiect legislativ de sprijin pentru industria ospitalității, HORECA, grav afectată de pandemia de COVID 19. Nu în ultimul rând, reprezentanții Pro România vor solicita Guvernului plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvențiilor pentru agricultură și a ajutoarelor de secetă. Sunt doar câteva măsuri , luate în cadrul  reuniunii Biroului Executiv al partidului, for în cadrul căruia au fost luate aceste decizii” declară Mihaela Huncă. Iată deciziile, Biroului Executiv al partidului: 

1. Să solicite Parlamentului dezbaterea și aprobarea de urgență a proiectului care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor, în regim gratuit. 
2. Să solicite Guvernului prezentarea unui raport legat de programul de testare a cetățenilor în contextul COVID-19
3. Să inițieze un proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA, în urma dezbaterii organ-izate online cu reprezentanții domeniului. 
4. Să solicite Guvernului plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvențiilor pentru agricul-tură și a ajutoarelor de secetă. 
5. Să ceară Guvernului facilitarea accesului fermierilor la surse de apă, fără plată și fără proceduri administrative.
6. Să solicite Parlamentului înființarea unei comisii de anchetă pentru achizițiile publice realizate în perioada stării de urgență.
7. Să solicite Guvernului prezentarea strategiei pentru combaterea efectelor pandemiei
“Nu în ultimul rând, PRO România consideră că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor locale și parlamentare, în contextul în care guvernul este unul minoritar, reprezentând un singur grup parlamentar care a primit 20% din voturile cetățenilor. În consecință, PRO România crede cu tărie că acesta este singura variantă democratică în situația actuală”, a încheiat Mihaela Huncă.

(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, lider al filialei județene a Pro România din Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...