Mihaela Huncă: „Elevii români nu sunt marfă să fie depozitați în containere așa cum intenționează Ministerul Educației și Cercetării!”

Mihaela Huncă: „Elevii români nu sunt marfă să fie depozitați în containere așa cum intenționează Ministerul Educației și Cercetării!”

Elevii români nu sunt marfă să fie depozitați în containere așa cum intenționează Ministerul Educației și Cercetării!  Din nou, ministrul Monica Anisie pregătește scenarii pentru începutul de an școlar care nu au nicio legătură cu realitatea!

Vă spun sincer că nu am crezut că vom trăi asemenea vremuri în care pentru prima dată în ultimii 30 de ani sistemul de Educație din România să fie împins spre dezastru în mod conștient de un guvern ale cărui interese nu coincid cu ale țării. În plină sesiune de examene naționale, pe care în mare taină și pe ultima sută de metri le-a organizat, principala preocupare a ministrului educației este acum schimbarea inspectorilor școlari, oameni din învățământ care cunoșteau de fapt realitatea din teren. Cu siguranță că inspectorii nu au fost de acord cu scenariile halucinante pentru începutul de an școlar, care deja devin o  marcă a ministrului Anisie.  

Sunt proiecte şi planuri care nu se pot aplica: copii ținuți în containere la orele de curs. 

De asemenea, elevii şi profesorii au nevoie de spaţii luminoase, bine aerisite şi nu de containere. 

Copiii noştri nu sunt marfă să o depozităm pur şi simplu în containere. Şi dacă într-un container încape o treime dintr-o clasă, înseamnă că se va tripla numărul claselor, implicit este nevoie de trei ori mai mulți profesori. De unde? Este un scenariu care nu are nici legătură cu realitatea, așa cum se pare că nici doamna ministru nu mai are demult.  

Observ, însă că ceva legături tot are ministrul Educației cu firme dubioase cărora le încredințează fără licitație contracte de peste un milion de euro. Așa s-a întâmplat acum, când o firmă de construcții administrată de un fost consilier PSD judecat pentru corupție a primit direct prin încredințare contractul pentru furnizarea de măști în școli.  

Avem nevoie de un Executiv care să nu risipească banii publici, cu atât mai mult cu cât indicatorii macro-economici ne semnalează iminența unei crize financiare!

(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, lider al organizației Pro România din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
426

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
55

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
74

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...