Mihaela HUNCĂ deputat Pro România: Zeci de mii de elevi și părinți rămân în continuare debusolați

Mihaela HUNCĂ deputat Pro România: Zeci de mii de elevi și părinți rămân în continuare debusolați

Comunicat:

Zeci  de mii de elevi și părinți rămân în continuare debusolați: Ministerul Educației și Cercetării produce din nou, haos în sistemul de învățământ! Admiterea în acest an,  în clasele a V-a și a IX-a în unitățile de învățământ vocațional rămâne în continuare învăluită în mister,  în condițiile în care în luna mai ar trebui să se desfășoare probele de aptitudini.

Comunicarea scenariilor și a măsurilor pe care Ministerul Educației și Cercetării le-a luat în contextul pandemiei de Covid 19 a lăsat până acum de dorit, fapt ce a generat de cele mai multe ori haos în rândul întregului sistem educațional.

“Profesorii nu știau ce li se va pregăti, părinții și bunicii erau debusolați, iar elevii lăsați într-o incertitudine totală. Într-un final, în urma presiunii pe care cu toții, părinți elevi, profesori, parlamentari  am pus-o pe autorități, ni s-a comunicat un scenariu privitor la încheierea acestui an școlar și desfășurarea examenului de  Evaluare Națională și a examenului de Bacalaureat” declară parlamentarul Pro România.

“Din nou există însă, mari lacune în stabilirea și comunicarea unui plan de măsuri!

Primesc zeci de telefoane și întrebări de la elevii și părinții elevilor care se pregătesc pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional. Și pe bună dreptate, pentru că vă reamintesc că, de exemplu, în conformitate cu CALENDARUL admiterii în învățământul liceal de stat, ,  pentru anul școlar 2020-2021 sunt programate următoarele etape:

11-12 mai 2020- Înscrierea pentru probele de aptitudini

13-15 mai 2020- Desfășurarea probelor de aptitudini

18 mai 2020- Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini.

Rămân în vigoare aceste date stabilite pentru probele de aptitudini?

În numele elevilor și părinților debusolați și care nu știu efectiv ce să facă,  am întrebat-o pe Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, dacă a prevăzut un plan pentru desfășurarea acestor probe în toate unitățile de învățământ vocațional. 

Am solicitat, de asemenea, ministerului comunicarea în regim de urgență a calendarului admiterii în clasele a V-a și a IX-a în unitățile de învățământ vocațional”, a precizat deputatul Pro România, Mihaela HUNCĂ.

(Comunicat emis de Deputat Mihaela Huncă, coordonator Organizaţia Judeţeană Pro România Botoşani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
97

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
29

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
144

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...