Marius Constantin Budăi, Chestorul Camerei Deputaților: „Parlamentul a corectat abuzurile făcute de Guvernul PNL prin OUG”

Marius Constantin Budăi, Chestorul Camerei Deputaților: „Parlamentul a corectat abuzurile făcute de Guvernul PNL prin OUG”

Comunicat:

Chestorul Camerei Deputaților, deputatul botoșănean Marius Constantin Budăi, a participat, săptămâna aceasta, la ședințele de birou permanent, la cele ale comisiilor parlamentare, dar și la cea de plen, ședințe în care Legislativul a adoptat măsuri foarte importante pentru români, pe timp de pandemie.

Concret, Camera Deputaților a eliminat dobânda la dobândă instituită de Guvernul PNL, în cazul suspendării ratelor de către persoane fizice și juridice și extinderea măsurii pentru fermierii afectați de secetă. De asemenea, Parlamentul a decis ca măsura să se aplice și celor care aveau restanțe la plata ratelor, dar și firmelor ale căror încasări au scăzut cu 15%, și nu cu 25%, așa cum a decis Guvernul. Din păcate, PNL a anunțat că va ataca legea la Curtea Constituțională a României.

« Alte măsuri fiscale adoptate de Camera Deputaților ca for decizional sunt extinderea până la 25 octombrie a termenului de plată a impozitului pe profit și acordarea unei bonficații nediscriminatorii de 10% tuturor firmelor care achită la scadențele normale impozitul pe profit. Guvernul decisese ca marii contribuabili să aibă dreptul la o bonificație de doar 5%, ceea ce era discriminatoriu față de ceilalți contribuabili care aveau de 10%», precizează deputatul Marius Constantin Budăi, chestor al Camerei Deputaților.

Camera Deputaților a aprobat, de asemenea, acordarea de pensii de urmaș pentru personalul medical care își pierde viața în lupta din prima linie cu pandemia de Coronavirus. Urmașii cadrelor medicale, decedate în timpul și din cauza serviciului, ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid-19, au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul pe care respectivele cadre medicale l-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit legii. În cazul în care nu există urmași, dacă cel decedat era singurul susținător al părinților săi, aceștia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaș stabilită potrivit prevederilor anterioare.

Totodată, Camera Deputaților a aprobat și proiectul de lege care interzice exportul extracomunitar de buștean și lemn rotund pe o perioadă de zece ani, proiect coinițiat de deputatul Marius Constantin Budăi.

(Comunicat de presă emis de organizația județeană a PSD din Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
91

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
210

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
341

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...