Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu fac declaratii, dupa o sedinta a coalitiei de guvernare

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu fac declaratii, dupa o sedinta a coalitiei de guvernare

Presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, fac declaratii dupa ce liderii celor doua formatiuni politice s-au reunit intr-o sedinta a coalitiei de guvernare. Ambele formatiuni ale coalitiei de guvernare au retras astazi sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.

Intrebat de jurnalisti daca Grindeanu si-a dat demisia, din moment ce acesta a anuntat ca nu isi va da demisia, liderul PSD nu a dat un raspuns concret.

"N-am de unde sa fiu.... eu va spun doar ce s-a discutat. Nu am capacitate si logistica sa urmaresc ce face fiecre in parte. Nu mai putem vorbi de Guvern, pentru ca toti ministrii si-au dat demisia", a precizat Dragnea.

"Sper sa nu se agate de aceasta functie. Dl Grindeanu nu mai are Guvern. am decis ca orice membru PSD care intra in guvern care nu mai are sustinerea PSD nu mai este membru", a adaugat liderul social-democrat.

Declaratii Liviu Dragnea:

Am avut sedinta CEX PSD. O sedinta in care am facut evaluarea implementarii programului de guvernare. O analiza anuntata imediat dupa ce a instalat noul guvern, in ianuarie.

Sigur ca exista varianta in care sa facem o evaluare superficiala, in care lucrurile care nu merg sa fie ascunse, sau era varianta nu foarte confortabila sa spunem adevarul, indiferent cat ar fi de crud.

Nu a avut neaparat ca obiectiv anumite personaje sa fie promovate sau demise. S-a lucrat la un document care sa ne arate unde suntem si, foarte important, sa luam decizia corecta.

E o actiune in premiera cand un partid are curajul sa-si faca radiografia la 6 luni de guvernare. Nu cred ca ce s-a mai intamplat in trecut cand au fost pastrate guverne care au ruinat tara.

Documentul ne-a aratat ca directia e buna, dar ritmuld e implementare e destul de scazut.

Trebuia un ritm mai mare de investitii publice, analizand acest document, majoritatea colegilor, inclusiv eu, am tras concluzia ca o parte, nu mica, din membrii guvernului nu iau foarte in serios programul de guvernare, nu au reusit sa se coordoneze.

Eu am condus aceasta intalnire si am descurajat orice intentie de escaladare a unui conflict si le-am cerut colegilor sa nu se discute cu patima. din pacate, opremierul nu a asteptat nici o decizie, a transmis ca demisioneaza daca iohannis spune ca nominalizeaza tot un premier PSD.

CEX a luat act de cateva lucruri: toti membrii PSD din guvern si-au prezentat demisiile inainte de CEX. Si nu vorbim de celebrele demisii in alb pe care nu le-am vazut, ci demisii scrise de ei. O singura exceptie, ministrul Comunicatiilor, care o va trimite prin mail.

Al doilea lucru de care am luat act ca premierul e pregatit sa demisioneze si sa faca alt guvern alaturi de ALDE. Continuarea guvernarii in actuala stare, cu Grindeanu sau nu premier, risca ca Romania in 3 luni programul de guvernare sa devina imposibil de pus in practica.

Un procent foarte mare de masuri din program nu sunt puse in practica.

Dincolo de eventuale costuri politice pentru mine sau partid, ce va ramane in cartea de istorie e daca coalitia reuseste sa faca pana in 2020 o tara puternica, cu venituri mari pentru romani, cu o retea de infrastructura, sistem de sanatate bun.

Au fost colegi care mi-au spus ieri si azi sa nu prezentam toata situatia public. N-am fost de acord. Trebuie sa fie guvernari 100% transparente.


Declaratii Calin Popescu Tariceanu:

Azi, Biroul Politic Central ALDE a discutat raportul de evaluare a guvernului.  Din pacate, analiza ne-a dus la concluzii nedorite - o slaba performanta a guvernului.

Suntem constienti ca exista o discrepanta majora intre perceptia publica generala legata de performanta guvernului si realitate. Percpetia publica parea una mai degraba pozitiva dar analiza amanuntita releva o situatie care devine mai mult decat preocupanta si ne da temerea ca riscam sa esuam.

In politica, timpul nu rezolva nimic, problemele nerezolvate se rasfrang brutal asupra celor care genereaza crize.

Cu experienta de premier, va spun cateva sarcini ale unui premier in functie: urmareste realizarea programului de guvernare pentru care a primit votul de incredere. El trebuie sa conduca actiunea guvernului. Premierul e cel care dirijeaza o echipa careia ii spune care sunt prioritatile, care da directia. Nu se poate in felul asta. Cel care-si asuma rolul de premier trebuie sa aiba anvergura necesara.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...