Lia Olguta Vasilescu, despre legea salarizarii: Orizontul de timp este ca de la data de 1 iulie sa se aplice

Lia Olguta Vasilescu, despre legea salarizarii: Orizontul de timp este ca de la data de 1 iulie sa se aplice

Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu a declarat miercuri, la Parlament, ca legea salarizarii va intra in vigoare de la 1 iulie, asa cum a fost anuntat si pana acum, insa nu a precizat si cand va fi documentul depus la parlament pentru a intra in procedura legislativa.

Vasilescu a afirmat ca deja au venit amendamente la proiectul legii salarizarii, care "nu este perfecta", pe adresa pusa la dispozitie de ministerul muncii, insa majoritatea celor care le-au depus "nu au citit legea".

"Legea este buna, nu este perfecta, asa cum am spus de fiecare data. Am si spus ca vor mai fi facute probabil suficiente amendamente. Sigur ca nu vrem sa se modifice esenta acestei legi. M-am uitat pe cateva dintre amendamentele care au sosit pana acum pe adresa pe care noi am dat-o a Ministerului Muncii. In majoritatea cazurilor nu s-a citit legea pentru ca altfel nu aveau cum sa faca asemenea greseli sau sa puna astfel de intrebari. Pur si simplu ei isi includ vechimea in salariu de baza cum era pana acum ori in aceasta lege are vechimea in afara salariului de baza care se aduna si la ele se aplica sporurile. Din aceasta cauza sunt multi care spun ca le scad salariile, dar nu au facut calculul bine", a spus ea, adaugand ca urmeaz sa se consulte cu specialisti si lideri sindicali, conform Hotnews.

Intrebata care este totusi orizontul de timp pentru depunerea acestei legi si trecerea ei prin parlament, ministru a raspuns: "Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice".

Intrebata in continuare cand va fi depus la Parlament proiectul legii salarizarii unitare, ea a spus: "Cat mai repede. Oricum eu nu am niciun stres ca ea nu va trece destul de repede de Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat si amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca sa vedem ce mai putem modifica noi direct atunci cand o depunem. Sa nu mai fie nevoie sa stam foarte mult in dezbaterea parlamentara", potrivit News.ro.

De asemenea, intrebata daca ia in calcul o cerere de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis, Olguta Vasilescu a raspuns afirmativ.

"Da, am luat luna iunie ca sa fie pentru atacul la CCR sau pentru intoarcerea inapoi a legii, dar mai avem o luna de zile in care putem sa intram cu ea in dezbatere", a spus ea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...