Leon Danaila cere scuze dupa ce a spus ca homosexualii pot fura sau cumpara copii!

Leon Danaila cere scuze dupa ce a spus ca homosexualii pot fura sau cumpara copii!

Neurochirurgul Leon Danaila, senator PNL, a cerut scuze, vineri seara, pentru "exprimarea nefericita" referitoare la faptul ca "un homosexual poate sa fure" un copil sau sa-l "cumpere".

Senatorul a explicat ca a vrut sa spuna ca nu este de acord cu cresterea copiilor in cupluri de acelasi sex si a precizat ca "toleranta este importanta" si ca nu are nimic cu nimeni, iar fiecare este liber sa traiasca dupa cum considera.

"A fost o exprimare nefericita, pentru care imi cer scuze. Ce am vrut sa spun a fost ca nu sunt de acord cu cresterea copiilor in cupluri de acelasi sex. Asta deoarece cuplurile de acelasi sex nu pot face copii, i-ar putea doar infia sau adopta. Iar eu, personal, nu sunt de acord cu aceasta chestiune; ca om si ca medic, consider ca in lipsa cuplului barbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni si fiecare este liber sa traiasca asa cum considera, dupa cum fiecare este liber sa aiba o opinie. Cred ca toleranta este importanta si pot sa-mi asum ca poti invata sa fii mai tolerant la orice varsta. Este un lucru pe care-l cer si celor mai tineri care se grabesc sa ma critice", a declarat Leon Danaila, conform Ziare.com.

Reactia seniorului liberal vine dupa ce a declarat, intr-un interviu ca este impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, argumentand ca doar cuplurile heterosexuale pot sa faca copii, in vreme ce "un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai".

In urma acestor afirmatii, Leon Danaila a fost reclamat, vineri, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de Asociatia MozaiQ, organizatie a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si persoane transgender), care sustine ca mesajul politic al parlamentarului "tinteste un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de catre OG 137/2000, articolul 15, si anume orientarea sexuala".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...