Legea prevenției fiscale prezentată afaceriștilor botoșăneni

Legea prevenției fiscale prezentată afaceriștilor botoșăneni

Un alt punct de pe agenda lui Harry Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prezent miercuri la Botoșani, a fos o înâlnire cu afaceriștii de la nivel local cărora le-a prezentat draftul Legii prevenției fiscale ce va intra cât de curând în dezbatere publică.

La întâlnire ce a avut loc la Instituția Prefectului au fost prezenți mai mulți oameni de afaceri, alături de parlamentari.

Harry Ilan Laufer a precizat că noul proiect de act normativ va fi aplicabil nu doar mediului de afaceri ci și autorităților publice locale și centrale, care vor putea beneficia de prevenția fiscală. 

"Este o lege de care mediul de afaceri dar și autoritățile au nevoie și este o lege mult așteptată. Legea are ca scop principal de a aduce un echilibru între contribuabil și organele de control, sunt peste 40 de instituții abilitate să vină în control și să aplice sancțiuni. Este un moment important pentru noi ca și țară pentru intrare în normalitate. De multe ori asistăm la suspendarea activității sau la amenzi usturătoare care pot duce la desființarea unei societăți care generează venituri la bugetul de stat și noi trebuie să încurajăm creșterea mediului antreprenorial pentru că pe ei se bazează economia. Legea prevede să nu permită amendarea și aplicarea unor sancțiuni atunci când vine vorba de anumite contravenții la prima abatere, ci dorește să creeze un sistem prin care atunci când vine organul de control și constată anumite abateri să nu aplice în mod direct acea contravenție ci să acorde o perioadă de remediere a acelei contravenții, de trei luni, în baza unui plan de conformare", a explicat secretarul de stat.

Din această lege vor fi excluşi agenţii economici care pun în pericol sănătatea şi siguranţa consumatorilor sau cei care folosesc munca la negru.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2210

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1494

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
920

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...