Jocul Balena Albastra, subiect de discutie intre Grindeanu si premierul Moldovei

Jocul Balena Albastra, subiect de discutie intre Grindeanu si premierul Moldovei

Pavel Filip, prim-ministrul moldovean, a declarat, joi, ca salvarea unei adolescente de 15 ani care se pregatea sa se sinucida dupa ce a jucat Balena Albastra arata ca masurile luate de catre autoritati in legatura cu acest fenomen incep sa dea rezultate.

La randul sau, premierul roman Sorin Grindeanu a aratat ca un rol esential in informarea populatiei in legatura cu provocarile generate de societatea informationala il au presa si societatea civila.

Pavel Filip a spus ca masurile decise de autoritatile moldovene privind jocul Balena Albastra au fost discutate atat in interiorul Guvernului de la Chisinau, cat si separat, cu institutiile cu responsabilitati in acest domeniu.

"Consider ca am luat toate masurile necesare si faptul ca aceasta fetita a fost salvata la Chisinau ne arata ca aceste masuri dau roade. Am incercat sa discutam cu copiii, cu parintii, cu profesorii venind cu o abordare foarte complexa. Dupa aceste discutii au fost identificati mai multi copii care au fost atrasi in acest joc dar, cu parere de bine, am reusit sa facem fata acestui fenomen care se extinde", a declarat Pavel Filip, referindu-se la salvarea in ultimul moment a unei adolescente de 15 ani din Chisinau care se pregatea sa se sinucida.

Premierul moldovean a mai spus ca urmeaza ca masurile sa fie continuate inclusiv la nivel legislativ. "Copiii trebuie sa inteleaga sa faca diferenta dintre bine si rau in spatiul internetului, iar pentru asta adultii trebuie sa actioneze. Imi pare bine ca cei de la Ministerul de Interne au venit cu actiuni in acest sens si sper sa oprim acest fenomen si sa ne bucuram de partea buna a spatiului virtual", a mai spus Filip.

Pe aceeasi tema, Sorin Grindeanu a afirmat ca institutiile statului trebuie sa aiba ca parteneri presa si societatea civila in informarea populatiei in legatura cu provocarile negative generate de dezvoltarea societatii informationale.

"Din punctul meu de vedere, ca fost ministru al Comunicatiilor - de altfel l-am cunoscut pe domnul Filip tot la o sedinta comuna in 2015 cand eram amandoi ministri ai Tehnologiei Informatiilor - consider ca ceea ce trebuie faca presa, societatea civila, institutiile statului este informarea, cheia rezolvarii problemei. Societatea informationala din zilele noastre ofera atat lucruri bune, cat si provocari de acest tip. Doar o informare si un efort comun al institutiilor si al societatii civile si presei poate sa preintampine situatii neplacute", a declarat Grindeanu.

O adolescenta de 15 ani a fost salvata in ultimul moment, miercuri, de catre un politist pe cand se pregatea sa se arunce de pe un viaduct din Chisinau, capitala Moldovei, informeaza publika.md. Autoritatile moldovenesti estimeaza la 300 numarul adolescentilor care au intrat in jocul online Balena Albastra. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...