Iohannis nu accepta noii ministri: Rezolvam la CCR. De facto, Romania nu are prim-ministru

Iohannis nu accepta noii ministri: Rezolvam la CCR. De facto, Romania nu are prim-ministru

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca nu semneaza numirea ministrilor de la Transporturi si Dezvoltare si asteapta decizia Curtii Constitutionale. Insa, seful statului spune ca CCR nu are cum sa rezolve aceasta problema pentru ca nu este una constitutionala, ci politica si a acuzat ca Romania nu are, de facto, premier.

"Doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constitutionala. Probabil, CCR va da un raspuns. Dati-mi voie sa va spun ca nu va rezolva problema.

CCR nu are cum sa rezolve problema, fiindca problema nu e una constitutionala, este una politica. O sa va spun care sunt cele doua cauze ale acestei probleme politice. Prima este ca Romania nu are, de facto, prim-ministru. A doua cauza e inabilitatea PSD de a face politica de orice fel", a declarat Iohannis.

Asadar, seful statului a spus ca asteapta decizia CCR in acest caz iar apoi va actiona constitutional. "Deocamdata nu mai fac nimic in aceasta speta pana cand CCR nu va lua o decizie", a completat Iohannis.

El a precizat ca atat Viorica Dancila, cat si "cine o dirijeaza" s-au grabit sa sesizeze CCR fara sa astepte o discutie oficiala intre cele doua institutii ale statului.

Iohannis spune ca la sedinta CSAT ar fi vrut sa vorbeasca cu Dancila pe aceasta tema, pentru ca ambele parti sa isi prezinte argumentele: premierul sa explice de ce a facut aceasta remaniere iar el sa spuna motivele pentru care refuza noii ministri.

"Avem marti CSAT si o astfel de discutie in marja CSAT ar fi fost buna. Ar fi fost elegant si as fi aflat argumentele, iar domnia sa ar fi aflat argumentele mele. Acum le va afla la Curtea Constitutionala", a explicat Iohannis.

De asemenea, presedintele l-a atacat din nou pe liderul PSD afirmand ca guvernul este condus de "infractorul Liviu Dragnea prin interpusi". (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
21

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
32

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
79

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...