Iohannis, mesaj pentru primari: Se incearca schimbarea Codului Fiscal fara discutii cu voi

Iohannis, mesaj pentru primari: Se incearca schimbarea Codului Fiscal fara discutii cu voi

Administratia publica are nevoie de o schimbare consistenta de paradigma, bazata pe o viziune pe termen lung, care sa nu mai sufere intreruperi determinate de frecventa schimbare a guvernantilor, a declarat presedintele Klaus Iohannis, luni seara, la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania.

Iohannis le-a mai spus primarilor ca in aceste zile se incearca schimbarea intregii baze a Codului Fiscal fara ca aceste lucruri sa fie discutate in detaliu cu autoritatile locale si ca spera ca ei sai ii convinga pe guvernanti ca lucrurile pot fi rezolvate si mai bine.

Iohannis a spus ca, din experienta sa de primar al Sibiului, dar si in calitate de presedinte, are convingerea ca administratia publica poate sa devina mai eficienta si mai performanta prin dialog, cooperare si lucru in echipa, atat cu cetatenii, cat si cu celelalte institutii, actori economici si organizatii ale societatii civile.

Presedintele a aratat ca schimbarile reale nu se intampla de la sine, ci numai dupa ce sunt rezolvate o serie de probleme din administratia publica centrala si locala.

"Va spun, cat de poate de direct, ca administratia publica are nevoie de o schimbare consistenta de paradigma, bazata pe o viziune pe termen lung, care sa nu mai sufere intreruperi determinate de, recunoastem, cam frecventa schimbare a guvernantilor. Dintre urgente, descentralizarea este, dupa parerea mea, de departe una dintre prioritatile momentului.

Acest proces, a devenit de-a lungul timpului, un subiect indelung dezbatut si mentionat, insa el nu a fost pus in practica din cauza, probabil, a superficialitatii cu care a fost tratat. Iar zilele acestea traim iarasi unul dintre acele momente cand se incearca schimbarea intregii baze a Codului Fiscal fara ca aceste lucruri sa fie, in detaliu discutate, de exemplu, cu dumneavoastra. Sper sa reusiti sa convingeti guvernantii ca lucrurile pot fi rezolvate si mai bine", le-a spus presedintele reprezentantilor administratiei locale prezenti la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania, conform Ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...