Iohannis, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE: A fost fix propunerea mea

Iohannis, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE: A fost fix propunerea mea

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca a ajuns la nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase pentru functia de director al SIE dupa o analiza atenta si tinand cont de experienta si pregatirea acestuia. Presedintele a precizat ca a fost propunerea sa si ca Vlase a acceptat nominalizarea.

Intrebat cum a ajuns la aceasta nominalizare, presedintele Iohannis a afirmat: "Printr-o analiza atenta. Am analizat candidatii posibili si, tinand cont de experienta, expertiza si pregatirea domnului Vlase, l-am invitat si i-am spus ca analiza a condus la aceasta oportunitate pentru domnia sa. I-am propus si a acceptat. In aceasta faza suntem acum".

Chestionat daca a avut consultari cu liderul PSD chiar si in urma cu mai multe luni pe aceasta nominalizare, Klaus Iohannis a replicat: "A fost fix propunerea mea. Nu am avut niciun fel de discutie cu PSD pe aceasta tema".

Potrivit ziare.com, Vlase este cel care a condus sedinta de luni seara a Camerei Deputatilor in care au fost adoptate pe repede-inainte modificarile la Codul de Procedura Penala, ceea ce a atras critici din partea Opozitiei si nu numai.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Neptun, referindu-se la nominalizarea lui Gabriel Vlase la SIE, ca si el, si Calin Popescu Tariceanu au primit o adresa in acest sens de la Klaus Iohannis, despre care a spus ca "aduce mai multe intrebari decat clarificari". Ironizand declaratia sefului statului cu privire la decizia CCR pe tema revocarii Laurei Codruta Kovesi, a adaugat: "O sa o citesc pana o sa inteleg".

Gabriel Vlase este vicepresedinte PSD, deputat de Bacau aflat la al patrulea mandat si vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Conform CV-ului sau, este doctor in stiinte militare si informatii la Academia Nationala de Informatii (ANI).

In 2015, numele lui Vlase aparea in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din judetul Bacau, in care fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, in luna mai a acestui an, la doi ani de inchisoare cu executare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
6

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
41

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
169

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...