Iohannis: Alegerile anticipate nu pot fi niciodata excluse!

Iohannis: Alegerile anticipate nu pot fi niciodata excluse!

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat public, joi, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca viitorul premier al Romaniei pentru a putea accepta desemnarea lui, la propunerea partidelor parlamentare.

"Premierul trebuie sa fie o persoana integra, fara probleme penale, care ma convinge ca are capacitatea sa conduca un guvern si cu o majoritate parlamentara in spate", a enumerat presedintele Iohannis, raspunzand la o intrebare adresata de jurnalistii romani aflati la Bruxelles, unde se desfasoara o noua reuniune a Consiliului European.

Seful statului a reamintit ca va avea luni discutii cu toate partidele parlamentare, in cadrul consultarilor prevazute de Constitutie dupa ce un guvern pica printr-o motiune de cenzura.

"Dupa care o sa fac o evaluare proprie si o sa ma intalnesc si cu dvs. ca sa va spun ce am decis", a mai anuntat presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat daca ia in calcul nominalizarea unui premier din partea Opozitiei, Klaus Iohannis a raspuns: "Banuiesc ca intre timp ati aflat programul si ati vazut ca am chemat toate partidele parlamentare", precizand ca vrea sa cunoasca "toate opiniile".

Pe de alta parte, seful statului nu a exclus din start solutia alegerilor anticipate, dar a spus ca nu si-o doreste.

"Alegerile anticipate sunt o solutie prevazuta de Constitutie. Pentru a ajunge la alegerile anticipate trebuie sa intram mai intai intr-o criza profunda si eu in niciun caz nu imi doresc asa ceva. Dar ele nu pot fi niciodata excluse, depinde foarte mult de voturile din Parlament. In tara se fac scenarii, politicienii imi dau sfaturi pe cine sa numesc... In realitate, cine are majoritatea se stabileste prin vot in Parlament", a mai explicat presedintele, fara sa faca vreo referire la rezultatele alegerilor parlamentare de anul trecut, castigate de PSD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...