În Piaţa Victoriei din Capitală este anunţat duminică "cel mai mare protest faţă de OUG"

Protestele faţă de OUG privind codurile penale continuă duminică, fiind anunţat "cel mai mare protest" la care, încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.

În Piaţa Victoriei din Capitală este anunţat duminică "cel mai mare protest faţă de OUG"

   Foto:News.ro

Manifestanţii vor fi în piaţă în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ, ceea ce se pare însă că nu va duce şi la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, dumincă, la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu "fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”.

Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă 300.000, şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile. Mai multe instituţii, dar şi persoane fizice din Bucureşti vin în sprijinul manifestanţilor, oferind cazare celor care ajung în Capitală din alte judeţe ale ţării.

Zeci de studenţi din Cluj au ajuns duminică dimineaţă în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Piaţa Victoriei din Capitală, care duminică se doresc a fi cele mai mari manifestaţii faţă de OUG de modificare a codurilor penale. Pictaţi pe faţă în culorile drapelului naţional, tinerii, escortaţi de jandarmi, au oprit prima dată la DNA, unde au scandat "Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura", apoi îndreptându-se spre Piaţa Victoriei.

Şi din alte oraşe ale ţării sunt aşteptaţi manifestanţi, duminică Guvernul urmând să decidă abrogarea OUG privind codurile penale, a cărei adoptare se află la originea protestelor începute în urmă cu cinci zile.


(Foto: Octav Ganea, Inquam)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...