Igor Dodon: Romania nu va putea inghiti niciodata R. Moldova, va face "indigestie"

"Unirea ar duce la lichidarea statului roman, pentru ca mai sunt altii care nu sunt prea bucurosi ca fac parte din Romania. Nu trebuie sa va jucati cu focul in ceea ce priveste unirea", avertizeaza Dodon.

Igor Dodon: Romania nu va putea inghiti niciodata R. Moldova, va face "indigestie"

 IGOR DODON  Foto: publika.md

Presedintele moldovean Igor Dodon a declarat din nou ca nu trebuie admisa o unire a Republicii Moldova cu Romania adaugand ca cetatenii care se pronunta impotriva statalitatii Moldovei trebuie declarati in afara legii, informeaza Agora.md.

"Noi ne-am pronuntat cu un proiect de lege, propunem acelasi lucru care exista in Romania - cei care se pronunta deschis pentru lichidarea statului romanesc sunt considerati in afara legii. Sunt interzisi, sunt arestati etc. Noi trebuie sa facem acelasi lucru", a spus seful statului moldovean.

Igor Dodon sustine ca in anul 2018 se va incerca destabilizarea situatiei din tara prin organizarea diferitor evenimente dedicate unirii. "Atunci cand cateva mii de cetateni romani vor incerca sa treaca in mars de la frontiera pana in Chisinau, iar zecilor, miilor si milioanelor de cetateni acest lucru nu le place, ei ar putea raspunde cu unele actiuni. In legatura cu acest lucru, nu avem nevoie de destabilizarea situatiei", a declarat seful statului.

"Scenariul unei uniri inseamna un scenariu de razboi civil in R. Moldova, prea multi nu-si doresc asta. Printre altele, Romania niciodata nu va putea inghiti R. Moldova. Asta va duce la indigestie pentru ei, figurat vorbind. Va duce la lichidarea statului roman, pentru ca mai sunt altii care nu sunt prea bucurosi ca fac parte din Romania. Nu trebuie sa va jucati cu focul in ceea ce priveste unirea", a conchis Dodon.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...