Fostul ministru al Muncii, Marius Constantin Budăi: Cine spunea că nu vine AUSTERITATEA?

Fostul ministru al Muncii, Marius Constantin Budăi: Cine spunea că nu vine AUSTERITATEA?

Fostul ministru al Muncii din România, deputatul de Botoșani Marius Constantin Budăi, a criticat în termeni foarte duri decizia noului guvern de a plafona creșterea alocațiilor dar și a salariilor din domeniul bugetar.

Într-o postare pe paginaa personală, fostul ministru PSD chiar pune o întrebare publică: Cine spunea că nu vine AUSTERITATEA?

“Noul CDR (PNL-USRPLUS-UDMR) lovește dur!

Pensiile pe contributivitate nu vor crește conform legii în vigoare (asta știam), cică vor crește abia din luna septembrie cu 8,1%.

Alocațiile nu se dublează așa cum spune legea în vigoare ( și asta știam), dar nici nu cresc cu 40% în anul 2021 așa cum prevedea OUG de eșalonare, ci doar cu 20%, din care 10% de la 1 ianuarie și cu 10% de la 1 iulie.

Vasilică, cum o fi oare să-ți începi mandatul cu minciuni? La audierile din Parlament spuneai că alocațiile vor crește conform cu OUG dat de Guvernul Orban_PNL.

A, și încă ceva.

Dacă se majorau pensiile cu  8.1% de la 1 ianuarie 2021, ar fi fost necesari cca 20 de miliarde de lei suplimentar față de anul 2020,  pentru varianta de majorare a pensiilor cu 8,1% începând cu luna septembrie 2021 este necesara suma de 9,6 milliarde de lei suplimentar față de anul 2020. Așadar, 10.4 miliarde de lei se iau din buzunarele pensionarilor. Ca să nu mai spunem cât ați luat din buzunarele părinților și bunicilor noștri prin nerespectarea legii.

Cine spunea că nu vine AUSTERITATEA?”, a scris pe pagina sa de socializare fostul ministru al Muncii din România, Marius Constantin Budăi.

 

Spune-ne opinia ta