Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani: Opriți-vă în a pune în posturi cheie politruci. Puneți specialiști

Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani: Opriți-vă în a pune în posturi cheie politruci. Puneți specialiști

Comunicat:

”Am văzut în spațiul public, pe președintele Consiliului Județean Botoșani care spune că nu comentează situația de la Spitalul Județean Botoșani și mă văd obligat pentru că mi-am iubit și-mi iubesc județul Botoșani și oamenii care trăiesc în acest județ, să relatez câteva lucruri clare și la obiect:

Domnule președinte al CJ și dragi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, stimați directori, parlamentari și președinți ai partidelor politice, eu consider că există o problemă la nivelul județului Botoșani, respectiv numărul mare de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care poate fi stopat doar prin unitate și responsabilitate.

Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani, la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos.

Nu cred că este momentul să încercăm să folosim această situație dificilă și delicată pentru a ne plăti polițe politice și aici mă refer la schimbarea anumitor persoane din funcții care sunt de o anumită culoare politică și să înlocuim cu alte persoane care sunt de altă culoare politică, nu cred că este cazul. Tot din aceste orgolii și neînțelegeri s-au făcut erori și s-a ajuns în această situație critică.

Dragilor, dacă vă iubiți județul, dacă iubiți acești locuitori ai județului Botoșani, care plătesc taxe și impozite, faceți ce trebuie făcut pentru a răzbate acest virus. Acum trebuie unitate și responsabilitate, toți la aceeași masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același.

Un lucru este clar, responsabilitatea este a tuturor celor care au coordonat situația acestei pandemii la Botoșani, consider că autoritățile județene trebuiau să se implice cu adevărat, în stoparea acestei răspândiri, prin achiziționarea din timp a materialelor de protecție pentru toate cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Mai mult decât atât, am spus încă de la începutul acestei pandemii, să se dea materiale de prevenție gratuit botoșănenilor și aici mă refer la măști, mănuși și soluții dezinfectante, dar nu s-a făcut acest lucru din cauza banilor.

Însă, vă asigur eu, pe toți locuitorii județului Botoșani, că bugetul județului are acești bani. Dacă se dorea acest lucru și cred că încă nu e târziu dacă se mobilizează într-un ritm alert, pot da populației aceste materiale de protecție.

De asemenea, se poate crea un nucleu de specialiști și cred că aici toate partidele ar trebui să participe, să pună la dispoziție toți specialiștii pe care îi au în structurile lor politice sau pe care îi recomandă, pentru a stabili o strategie fermă și clară pentru a opri această răspândire. Se poate crea pe o platforma online, unde se pot aduna toți specialiștii și fiecare să-și aducă aportul pentru a lua cele mai bune decizii.

La această oră, județul Botoșani a înregistrat încă 14 cazuri noi în ultimele 24 de ore, drept urmare de la 393 de cazuri, numărul a crescut  la 407 cazuri cu COVID-19.”

(Comunicat de presă emis de Biroul de presă, ALDE Botoșani - Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
8

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
20

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
57

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...