Fiul lui Dolanescu a ajuns parlamentar!

Tatăl lui Dragoş Dolănescu a fost şi el deputat în legislatura 2000-2004, ales în Ilfov pe listele Partidului România Mare (PRM). Mama sa, Margarita Valenciano, este originară din Costa Rica.

Fiul lui Dolanescu a ajuns parlamentar!

 

Dragoş Dolănescu Valenciano, fiul cel mic al regretatului cântăreţ de muzică populară Ion Dolănescu, a fost ales deputat în Adunarea Legislativă din Costa Rica, acesta primind un mandat în legislatura 2018-2022 în urma unei zile intense de votare care a avut loc marţi, 6 februarie, după cum relatează diasporaazi.ro, citand amprensa.com.

Dragoş Dolănescu, stabilit în Costa Rica, de profesie psiholog, a câştigat un mandat în Adunarea Legislativă pentru Partidul Restaurării Sociale din Costa Rica (PRSC). El a candidat într-o circumscripţie din Alajuela, al doilea oraş ca mărime din Costa Rica, după San Juan.

Compoziţia scaunelor din Congres va fi în mare parte formată din deputaţi din partea Partidului Restaurării Naţionale, formaţiunea politică din care face parte Fabricio Alvarado care a câştigat prima rundă a alegerilor prezidenţiale din Costa Rica.

Potrivit datelor preliminare ale Curţii supreme electorale (TSE), acest partid va avea 14 locuri în parlament, deci va fi cea de-a doua cea mai mare facţiune din Adunarea Legislativă următoare. Cea mai mare facţiune va fi Partidul Eliberării Naţionale, cu 17 deputaţi, şi Partidul Acţiunea Cetăţenească (PAC), ce va deţine zece locuri, cu trei mai puţine faţă de componenţa actuală. Acestora le urmează PUSC, care va deţine acelaşi număr de legislatori ca în prezent, respectiv opt locuri. Ele sunt urmate de Partidul Republican Social Creştin, cu doi legislatori, şi de Frontul Amplu, unul dintre cei mai mari perdanţi ai acestor alegeri, ajungând de la nouă locuri la unul singur.

Tatăl lui Dragoş Dolănescu a fost şi el deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov pe listele Partidului România Mare (PRM). Mama sa, Margarita Valenciano, este originară din Costa Rica

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...