Eugen Țurcanu a dat cărțile pe față! Acuză jocuri de culise la alegerile de la muncipiu:"Tot felul de motive, SMS-uri..."

Eugen Țurcanu a dat cărțile pe față! Acuză jocuri de culise la alegerile de la muncipiu:"Tot felul de motive, SMS-uri..."

Unul dintre cele mai tranșante discursuri de la Conferința municipală de alegeri din cadrul PNL Botoșani, de sâmbătă, i-a aparținut lui Eugen Țurcanu, candidat pentru o funcție de prim-vicepreședinte la organizația municipală.

Țurcanu a acuzat jocuri ascunse din partea anumitor membri PNL implicați în procesul de alegeri.

"Trebuie să avem puterea să spunem anumite lucruri în față, să ni le asumăm ca să putem merge mai departe pentru că rămân niște fapte care s-au făcut într-o anumită manieră și care nu au dus unde trebuia. Îmi pare rău că prin modul în care s-a prezentat această Conferință municipală a lăsat o umbră de îndoială asupra obiectivității. Tot felul de motive, cotizații peste noapte, SMS-uri că dacă nu plătești nu ai voie să participi, se schimbau regulile în fiecare zi, s-au derogat termenele de depunere a candidaturilor, de plată a cotizației, unii nu sunt pe liste, sunt oameni care stau pe hol și nu au voie să voteze și sunt de 10 ani membri în partid. Îmi pare rău că nu l-ați lăsat pe primarul Flutur să vorbească", a spus Eugen Țurcanu.

Liberalul a mai spus că va continua să fie la fel de vocal, chiar dacă multora nu le convine acest lucru, și nu va accepta să facă politică în tăcere. 

"S-a invocat de către domnul Iliuță că politica trebuie făcută în tăcere, că nu trebuie făcută cu voce puternică. Sunt consilier la al doilea mandat și am fost și voi fi o voce mai departe în Consiliul Local și în spațiul public, chiar dacă deranjează pe unii. Nu de multe ori mi s-a spus din interiorul partidului să tac și să o las mai moale, nu am tăcut și am apărat mai departe valorile liberalismului și ale filialei noastre. Cu PSD degeaba vorbești în șoaptă și lași rațiunea să învingă, nu învinge. Unii sunteți captivi în fosta alianță USL, se folosesc, epuizează niște oameni și apoi se debarasează de ei. Nu pot face politică pe ton șoptit, nu pot, e ca o rătăcire. E o tăcere de aur la organizația muncipală, nu este normal, este PNL cu o istorie de sute de ani. Voi lupta în continuare pentru acest partid și niciodată nu voi trăda, cu PSD nu am să discut niciodată", a mai menționat Eugen Țurcanu în discursul său.

Deputatul PNL Costel Șoptică l-a contrazis vizavi de afirmația că primarul Cătălin Flutur nu a fost lăsat să vorbească și a spus: "orice membru care își dorește poate să vină la pupitru să susțină discursul".

Contracandidatul lui Eugen Țurcanu la funcția de prim-vicepreșdinte este Gheorghe Sorescu, care însă nu a fost prezent la Conferința muncipală.

 

 

Spune-ne opinia ta