E gata! Opoziția o fugărește acasă pe Viorica Dăncilă! Președintele convoacă partidele parlamentare la consultări pentru formarea unui nou Guvern!

E gata! Opoziția o fugărește acasă pe Viorica Dăncilă! Președintele convoacă partidele parlamentare la consultări pentru formarea unui nou Guvern!

Moțiunea de cenzură semnată inițial de 237 de parlamentari a trecut astăzi de Parlament după ce a fost discutată pe parcursul a mai bine de patru ore, începând cu ora 10, în plenul reunit al Parlamentului.

Inițiat de partidele din Opoziție, documentul a fost semnat de parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE. Inițial, moțiunea a fost semnată și de patru parlamentari PSD și de un parlamentar al minorităților naționale.

Pentru ca Executivul condus de Viorica Dăncilă să fie demis, Opoziția avea nevoie de 233 de voturi.

Astăzi documentul a primit 238, ceea ce face ca acest vot să fie considerat o mare victorie de către partidele din opoziție!

După ce moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi, Guvernul Dăncilă este demis, iar Opoziția o fugărește acasă pe Viorica Dăncilă!

În ambele camere, din 464 parlamentari cu drept de vot, au fost prezenți 399 parlamentari. Din cele 245 voturi exprimate, au fost considerate valabile 242, în timp ce 3 au fost anulate.

Din total, 238 au fost PENTRU iar 4 ÎMPOTRIVA moțiunii de cenzură!

În aceste condiții, Președintele va convoca partidele parlamentare la consultări, la Palatul Cotroceni și va desemna, în urma consultărilor, un premier care are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma un cabinet cu care să vină în Parlament pentru un vot de încredere.

Dacă premierul propus nu adună 233 de voturi, președintele face o nouă propunere.

Dacă două propuneri de premier sunt respinse consecutiv de Parlament se intră în procedura alegerilor anticipate, care nu pot fi însă organizate decât anul viitor!

Botoșaniul pierde cu această ocazie posibilitatea de a mai avea un membru în Guvern. Vorbim despre Ministrul la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, parlamentarul de Botoșani, Marius Constantin Budăi.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
4

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
57

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
25

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...