Dragnea: Pensiile celor din sistemul de apărare şi ordine publică nu se vor diminua!

Dragnea: Pensiile celor din sistemul de apărare şi ordine publică nu se vor diminua!

   FOTO: News.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că pensiile celor din sistemul de apărare şi ordine publică nu se vor diminua, nefiind în regulă ca aceştia să plece din sistem, deoarece statul român a investit în ofiţeri şi au o experienţă „foarte bună”.
Liviu Dragnea a precizat că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, lucrează la proiectul unei noi legi a pensiilor, proiect care va viza şi pensiile angajaţilor din sistemul de apărare.

„Lucrează, aia nu e o lege uşoară, este destul de apropiată ca şi importanţă de legea salarizării unitare. Şi lucrează serios. O să discute cu toţi actorii interesaţi, cu toţi partenerii sociali. Este o lege cu foarte multe sensibilităţi şi trebuie, în perioada următoare, să se facă nişte întâlniri după părerea mea primul ministru, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi alte structuri din sistemul de apărare şi ordine publică, ministrul Muncii, pentru a încerca să stopăm plecările din sistem”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a ţinut să sublinieze faptul că pensiile celor din sistemul de apărare şi ordine publică nu se vor diminua. „Plecările din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii şi a apărut informaţia că pensiile din acest sistem vor fi diminuate şi oamenii se grăbesc să plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e în regulă pentru că statul român a investit în aceşti ofiţeri care au experienţă foarte bună, de care România are nevoie şi cred că trebuie să li se spună foarte clar că nu li se diminuează pensiile, dar trebuie făcute discuţiile în aşa fel încât în legea pensiilor să fie o lege dreaptă, o lege justă, corectă”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD a anunţat, pe 10 iulie, că vor fi demarate consultări publice cu partenerii sociali pentru o nouă lege a pensiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...