Dragnea, despre ordonanţa graţierii: N-am înţeles ce vor exact să facă, aştept şi eu să văd

Dragnea, despre ordonanţa graţierii: N-am înţeles ce vor exact să facă, aştept şi eu să văd

 Liviu Dragnea  FOTO: PSnews

Preşedintele PSD spune că, după ce s-a întors din vizita în Statele Unite, nu a înţeles exact ce vrea Guvernul să facă în privinţa ordonanţelor pentru graţiere şi modificarea codurilor penale. El susţine că aşteaptă de la premier şi ministrul Justiţiei clarificări. Liviu Dragnea spune că nu a vorbit cu cei doi despre acest subiect şi nici nu o va face.

Toma Petcu, reporter Digi24: În privinţa ordonanţelor, luaţi în calcul angajarea răspunderii Guvernului?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Eu nu sunt la Guvern.

Toma Petcu, reporter Digi24: Ştiu că nu sunteţi la Guvern şi...

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Nu, vorbesc foarte serios. În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru.

Toma Petcu, reporter Digi24: În privinţa demersului preşedintelui, legat de referendum, aţi primit solicitarea?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Mâine în Biroul Permanent Reunit o repartizăm la Comisia Juridică, o să le dăm termen maxim o săptămână, în aşa fel încât să ne încadrăm în cele 20 de zile de răspuns.

Toma Petcu, reporter Digi24: Deci, veţi da (Parlamentul – n.r.) un punct de vedere.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Bineînţeles.

Metadatele proiectului de OUG pentru grațiere, publicat miercuri (18 ianuarie - n.r.) pe site-ul Ministerului Justiției, scot la iveală un detaliu important, scrie cursdeguvernare.ro citat de News.ro. Forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele “anca.spiridon”.

Ministerul Justiției organizează luni, 30 ianuarie, o dezbatere publică pe tema proiectelor de ordonanță de urgență referitoare la grațiere și modificarea Codului penal, însă încăperea în care au loc discuțiile are doar 50 de locuri.

Ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu vor fi retrase. După consultările publice, ministrul Justiţiei va anunţa în ce formă vor fi acestea adoptate: ordonanţă de urgenţă, asumarea răspunderii sau lege.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...