Dragnea anunță restructurări importante și amputări de personal în sistemul bugetar cu instituții "umflate" și încasări de "sinecuri". "O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe!"

Dragnea anunță restructurări importante și amputări de personal în sistemul bugetar cu instituții "umflate" și încasări de "sinecuri". "O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe!"

Liviu Dragnea, președintele PSD, a afirmat în fața Consiliului Național al principalului partid de guvernământ că are în vedere o restructurare amplă care să se axeze pe descentralizare și pe reorganizarea ministerelor. „Încă sistemul public nu este așezat cum trebuie. Instituții umflate și alte instituții care au nevoie de personal”, a declarat acesta, potrivit Profit.ro.

Mai întâi, șeful social-democraților a anunțat vestea bună: „Toți funcționarii vor primi anual doua salarii minime pentru cheltuielile de hrană.” A reamintit că a fost susținător în 2016 al unui program de guvernare care a pus accent pe creșterea salariilor, iar efectele benefice sunt multiple și au început să se vadă. „Există și un dar...”, vine Dragnea în contrapondere. „Nu putem să ne uităm doar la creșterea salariilor și să nu ne gândim și la eficiența funcționarului public. Din păcate, sunt destui funcționari publici care consideră acele posturi ca pe niște sinecuri.”

Astfel, românii ar aștepta din partea funcționarilor publici eficiență și un tratament corect. Spre exemplu, funcționarii nu ar trebui să întârzie deciziile în așteptarea a 13 semnături. Liderul majorității parlamentare a indicat și tipologia funcționarului public ce trebuie să părăsească sistemul bugetar, cel care spune că nu se poate face nimic. „Nu putem să facem autostradă, nu putem să luăm acordul de mediu, nu putem să facem licitația aia, nu putem să facem studiul ăla...”

Diagnosticul lui Dragnea este clar: „Sunt instituții mult prea umflate. Eu, personal, nu știu cum au loc.” În opinia sa, unele entități nici nu ar trebui să existe. „Atâtea agenții sunt în România care s-au autoinventat și și-au pus taxe ca să poată să aibă finanțare.” Argumentul reprezentanților acestora este că ei se autofinanțează, dar niciodată nu-și pun problema că poate românii ar vrea să plătească mai puține taxe. „Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni la agenții...”, a continuat cel care ocupă și poziția de președinte al Camerei Deputaților. El afirmă că sunt unele instituții care au nevoie de personal suplimentar, dar nu pot face angajări întrucât sunt altele supradimensionate. „Cred că miniștrii o să aibă curaj...”, vine apelul lui Dragnea către cei cu funcții de conducere în aparatul de stat din partea PSD. „Eu cred că trebuie să intrați serios și să faceți analiză a sistemului bugetar. O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe! Până la urmă, e important ce se finalizează.”

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
629

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
86

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...