Dragnea a anulat concediul deputatilor. Care e miza sesiunii extraordinare?

Camera Deputatilor a fost convocata in sesiune extraordinara ce urmeaza sa aiba loc in perioada 9-31 ianuarie, programul urmand sa fie axat pe adoptarea unor ordonante de urgenta, precum si pe respingerea unor proiecte de lege, a anuntat secretarul Camerei, Ioana Bran, la finalul sedintei Biroului Permanent.

Dragnea a anulat concediul deputatilor. Care e miza sesiunii extraordinare?

Alesii erau in vacanta de iarna in aceasta perioada. Sesiunea ordinara va incepe cum era normal, la 1 februarie.

De asemenea, marti, de la ora 11:30, va avea loc sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat duminica seara ca luni Parlamentul va fi convocat in sesiune extraordinara pentru ca Guvernul sa poata da ordonante, lucru pe care nu il poate face in prezent deoarece PNL a atacat la Curtea Constitutionala legea de abilitare a Executivului de a da ordonante pe perioada vacantei parlamentare.

PNL, USR si PMP au facut sesizarea la CCR argumentand ca actul normativ in cauza permite Executivului sa se substituie Legislativului si ca, totodata, legea ar permite Cabinetului Grindeanu sa modifice legi organice prin ordonante simple, ceea ce este contrar Constitutiei.

Contestatia opozitiei va fi discutata joi de CCR.

Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat luni ca sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor reprezinta doar un pretext pentru ca Guvernul sa poata emite OUG, astfel incat sa se "treaca" peste legea de abilitare, contestata de Opozitie la Curtea Constitutionala.

"Nu ne e frica de o sesiune extraordinara, insa faptul ca convoci o Camera a Parlamentului pentru ca tu n-ai fost in stare sa scrii o lege de abilitare buna, in opinia mea este rusinos si abuziv. Adica aceasta sesiune extraordinara nu este decat un pretext pentru ca Guvernul sa poata da ordonante de urgenta si astfel sa se treaca peste acea propunere de lege pe care noi am contestat-o la Curtea Constitutionala", a declarat Nicusor Dan.

Cat despre PNL, presedintele interimar Raluca Turcan a declarat ca deputatii liberali vor participa la sesiunea extraordinara.

"Biroul permanent al Camerei Deputatilor a convocat sesiune extroardinara pana la finalul lunii. Parlamentarii PNL vor participa la aceasta sesiune, ea este justificata de intentia Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Asadar, noi vom raspunde solicitarilor de a participa la sedintele de plen", a precizat Turcan.

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii, menținut în spitalul din Iași în stare critică!

astăzi, 10:17
33

Starea botoşăneanului internat la Iaşi cu arsuri pe aproape jumătate de corp se menţine deosebit de gravă. Gheorghe Foceag, bărbatul în vârstă de 70 de ani rănit în urma exp...

Sâmbătă și duminică: Două biserici din județul Botoșani vor fi sfințite de către IPS Teofan!

Vineri, 22 Septembrie 2017
1966

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va sfinţi sâmbătă, 23 septembrie 2017, Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi...

VIDEO - Emoționant! Un câine a așteptat ore în șir, în fața unui spital din Iași, întoarcerea stăpânului grav bolnav!

Vineri, 22 Septembrie 2017
3287

Ȋn spitalele de pediatrie și în maternități sunt zeci de copii abandonați de mamele lor. Ȋn alte spitale din toată țara, zac uitați bătrâni bolnavi, pe care familiile lor nici m...