Dorohoianul Gheorghe Nichita: "Cât am stat în puşcărie, venea procurorul în fiecare zi: dă-mi-l pe Ponta şi scapi, de ce nu-l dai?"

Dorohoianul Gheorghe Nichita: "Cât am stat în puşcărie, venea procurorul în fiecare zi: dă-mi-l pe Ponta şi scapi, de ce nu-l dai?"
Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, născut în Dorohoi, a acordat un interviu DCNews în care a făcut dezvăluiri bombă despre Victor Ponta după detonarea Elenei Udrea. Este cel mai grav denunţ făcut de un social-democrat împotriva fostului premier.

-Domnule Gheorghe Nichita ce aţi simţit după ce au apărut dezvăluirile Elenei Udrea care îl vizează pe Victor Ponta, fostul dvs preşedinte de partid şi premier?

-M-am simţit trădat. De atâta timp căutam o explicaţie pentru ceea ce mi s-a întâmplat şi nu găseam: pe cine am nemulţumit, cine dorea să fiu scos din toate funcţiile din partid, să fiu eliminat din politică. Elena Udrea dă o explicaţie... e dureros. De la un punct încolo spune lucruri care par să se lege într-un fel ce lămureşte multe. Am avut o relaţie bună cu Victor, l-am înţeles şi când era revoltat şi când rămăsese singurul care se bătea, în partid. A venit un moment când eu şi alţi colegi i-am făcut opinie negativă premierului Ponta, care venise cu Legile Justiţiei. Dacă vrei să distrugi partidul, cu astea o să reuşeşti. E nevoie doar de un denunţ şi o să ne aresteze liderii, şi sigur vor găsi denunţuri. Staţi liniştiţi, că o să dăm legea răspunderii magistraţilor, nu vă temeţi de abuzuri că o să se echilibreze sistemul. O să se aşeze. Rezultatul: mulţi dintre cei care conduceau partidul au fost eliminaţi prin mijloace judiciare. De la Năstase, la Mitrea şi la toţi ceilalţi. A fost o şedinţă CEx la Sinaia, în 2015. Eu şi Mazăre am încercat să-i explicăm că prin forţă vor să elimine PSD de pe scena politică. Nu trece mult şi eram arestaţi”.
 
-Sunteţi într-un moment dureros, sunteţi supărat, ce veţi face?

-Am foarte multe anunţuri de făcut. Am stat alături de Ilie Sârbu, de Dragnea, de Geoană şi de Ponta, ştiu multe despre  culisele politicii, am fost la vârful acesteia atunci când se decidea. Nu ca acum, când poate s-a dorit ca Moldova să nu mai aibă pe nimeni în conducerea PSD. Cât am stat în puşcărie, venea procurorul în fiecare zi: dă-mi-l pe Ponta şi scapi, de ce nu-l dai? După vreo trei luni, nu-l mai cereau pe Ponta: dă-mi un ministru şi eşti liber. Sistemul îşi schimbase stăpânul.
 
-Ce-i reproşaţi fostului preşedinte de partid?

-Victor ar trebui, din respect pentru noi, să spună ceva, nu că îi cere Codrin Ştefănescu. De ce refuză? Poate că şi tăcerea e un răspuns. Acest refuz al lui Ponta trimis prin sms nouă ne spune multe, e mai clar ca un răspuns la ceea ce zice Udrea. Ştiţi, când comunicam prin sms, după ce a început eliminarea mea din politică, se făcea că suferă, că îi pare rău. Faptul că, acum, nu iese la dialog, e foarte grav.
I-am spus eu şi alţii: hai să nu băgăm în statut chestia cu integritatea, pentru că o vor folosi duşmanii noştri, care ne fac dosare inventate doar ca să elimine conducerea PSD. A băgat prevederea peste capul nostru. Şi eu şi Olguţa ne-am împotrivit. La o lună de zile eram arestat. Acum nu pot vorbi mai mult, dar când voi ajunge la proces am să arăt lumii dosarul. Cronologia spune multe, mai ales în lumina declaraţiilor Elenei Udrea.

Pe George Maior l-am cunoscut de când era senator. Ştiam că sunt apropiaţi. Acel plan, cu Ponta preşedinte, Maior premier, ar fi necesitat curăţarea PSD de anumiţi oameni, ceea ce procuratura a şi făcut.

Şi o ultimă amintire despre Ponta, care îl tot acuză pe Dragnea de trădare: când a ajuns preşedinte nu i-am dat votul, am rămas în tabăra lui Geoană. Trebuia să te orientezi, mi-a spus, când m-am dus după aceea să-i strâng mâna. Cum adică, îţi plac trădătorii? Nu. Dar trădarea mi-ar fi plăcut, trebuia să te orientezi. Eram 11 vicepreşedinţi după ce a plecat Geoană. Din cei 11 nu cred că a mai rămas unul, iar majoritatea au fost eliminaţi prin metode judiciare.Cred că ar trebui să reluăm şi discuţia cu ce i s-a întâmplat lui Năstase. Nouă ne spuneau Ponta şi Sârbu că nu există negocieri cu Băsescu, Maior sau Morar, acum recunoaşte Udrea că aveau înţelegeri secrete. Apoi discutăm şi de ce se cerea Stolojan premier, în 2009, în PSD. Avem ce discuta, numai să nu fugă Ponta, să nu se ascundă pe Facebook, să aibă curajul să stea cu noi de vorbă, ca oamenii, faţă în faţă!.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Guvernul introduce "taxa pe lacomie" la banci si anunta modificari la Pilonul II si la taxele pe viciu

Marţi, 18 Decembrie 2018
232

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a sustinut marti seara o declaratie de presa in care a prezentat masurile fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019. El a prec...

O poveste adevărată. Despre oameni buni și oameni care învață să fie buni!

Luni, 17 Decembrie 2018
1334

Sunt în tren, călătoresc de la Tg Bujor la Galați. La o stație intră un om al străzii. Plin de vânătăi, cu fața umflată. Arată de vreo 30 de ani.Privind în jur, î...

Ce trebuie să știe și să poată face un român care termină școala în 2030

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
272

Organizația Națiunilor Unite, prin UNESCO, a trasat câteva linii majore spre care să se îndrepte toate țările. Se numesc, pompos, "Obiective de Dezvoltare Durabilă". Toate ...