Dorința liberalilor botoșăneni se împlinise deja: șeful Direcției de Drumuri și Poduri a fost demis. Surse: Va pleca încă un director din Botoșani

Dorința liberalilor botoșăneni se împlinise deja: șeful Direcției de Drumuri și Poduri a fost demis. Surse: Va pleca încă un director din Botoșani

Demiterea șefului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) din Iași, pe care liberalii din Botoșani au cerut-o vineri, prin vocea deputatului Cristian Achiței, avusese loc chiar la câteva ore înainte de conferința de presă susținută la sediul PNL Botoșani.

Liberalii au subliniat, vineri, că Ovidiu Laicu, consilier județean al PSD în Iași, nu și-a îndeplinit responsabilitățile vizavi de lucrările și intervențiile din județul Botoșani. Parlamentarul Achiței a argumentat cu banalul proces de deszăpezire, a cărui aplicare pare a depăși autoritățile, în frunte cu Laicu, pe care deputatul l-a ironizat, în timpul conferinței, făcând aluzie la rădăcinile PCR.

”Domnul ministru a fost nevoit să trimită utilaje de la alte secții din țară ca să putem acoperi deszăpezirea din județul Botoșani. Ca urmare, toate condițiile pentru efectuarea deszăpezirii sunt acum îndeplinite, dar pe această cale îi cer încă o dată demisia tovarășului director Laicu, cel care își bate joc de trei ani de zile de județul Botoșani”

, a declarat Cristian Achiței, deputat PNL.

Numai că cerința liberlilor fusese deja îndeplinită, cu câteva ore înainte de a o face publică.

„Am fost demis din funcţie, în urma unui aşa-zis audit efectuat la comandă de către inspectori ai Ministerului Transporturilor. Un audit care a durat două zile”

, a spus Ovidiu Laicu, șeful demis al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.

În locul lui Ovidiu Laicu a fost instalat, tot vineri, fostul director, Dănuţ Pilă. Acesta a câștigat în instanţă procesul intentat instituției pentru demitere ilegală. Din 2012, Laicu i-a luat locul, pe care l-a păstrat și după ruperea USL.

Surse susțin că urmează ca inclusiv șeful Secției de Drumuri Naționale din Botoșani, Viorel Zacrețchi, să fie îndepărtat din funcție, acesta fiind tot un apropiat al social-democraților.