Doina Federovici: Guvernul Orban a sacrificat sănătatea și educația copiilor noștri pentru alegeri! PNL și aliații săi sunt responsabili pentru agravarea crizei medicale și economice!

Doina Federovici: Guvernul Orban a sacrificat sănătatea și educația copiilor noștri pentru alegeri! PNL și aliații săi sunt responsabili pentru agravarea crizei medicale și economice!

Comunicat:

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici a declarat astăzi că în timp ce guvernul PNL închide școlile pentru educație, dar le deschide pentru alegeri, PSD vine cu soluții care, pe termen lung, reașază pe temelii moderne sistemul de educație.

„Obsesia cu care Iohannis cu PNL și aliații săi din Guvernul Dreptei Unite au militat pentru organizarea alegerilor locale în vârf de pandemie a dus la creșterea explozivă a numărului de decese și de îmbolnăviri de COVID-19. Acum vor să repete același model la alegerile parlamentare. Pentru PNL, școala înseamnă doar secția de votare și nimic mai mult. Propagandă, minciună, amăgire, delăsare și incompetență. Acestea sunt caracteristicile guvernării PNL raportate la degradarea profundă a economiei. Efectiv guvernul Dreptei Unite a pierdut controlul economiei, al educației, al sănătății așa după cum l-a pierdut și pe cel al pandemiei. Dacă PNL rămâne la guvernare, dezastrul social, uman și economic provocat va fi fără precedent”, a declarat Doina Federovici.

Programul de guvernarea al PSD face un obiectiv prioritar din accesul echitabil la educație, pentru toți copiii prin modernizare, digitalizare și adaptarea la nevoile pieței muncii.

„PSD va promova un program național pe termen scurt care să răspundă imperativului de școli inteligente pentru copii inteligenți. Profesorii vor primi creșterile salariale prevăzute de lege, pe care PNL le-a amânat și anual vor avea bonificații sub forma unor vouchere pentru pregătire profesională. Imediat ce PSD ajunge la guvernare va dubla alocațiile copiilor și va introduce deduceri din impozitul pe venit în funcție de nivelul salariului și numărul copiilor. Învățământul profesional și tehnic va fi reconfigurat pentru a răspunde nevoilor de pe piața muncii. PSD știe să guverneze bine, în interesul oamenilor! PSD are soluții. PSD are priceperea să aducă mai multă bunăstare, mai multă putere de cumpărare pentru oameni și economie, fără să amaneteze viitorul copiilor noștri, așa cum a făcut PNL în doar un an de guvernare”, a subliniat Doina Federovici.

(Comunicat emis de Partidul Social Democrat - Organizația Județeană Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie bolnavă de Covid-19 în timpul sarcinii, a născut un bebeluș cu anticorpi la noul coronavirus

astăzi, 19:56
241

O femeie din Singapore, care s-a infectat cu noul coronavirus în martie, când era deja însărcinată, a născut acum un bebeluș cu anticorpi contra virusului, transmite Reuters, car...

(P) Ioana Constantin (PMP): Şcolile trebuie redeschise; nu putem izola educaţia

astăzi, 19:37
103

Comunicat:Candidatul PMP la Camera Deputaţilor Ioana Constantin susţine că şcolile trebuie redeschise, pentru că nu toţi elevii au acces la cursuri online."Şcolile trebuie redeschi...

Mașină răsturnată la Darabani după o depășire imprudentă

astăzi, 18:46
457

Duminică, 29 noiembrie 2020, în jurul orei 11:45 la ieşirea din Darabani către Bajura, a avut loc un accident de circulaţie care s-a soldat cu  avaria unui automobil marca Renault.D...