Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat că în două săptămâni se semnează toate acordurile de finanțare pentru Start Up Nation. Urmează noua lege a tinerilor

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat că în două săptămâni se semnează toate acordurile de finanțare pentru Start Up Nation. Urmează noua lege a tinerilor

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că până la finalul lunii octombrie, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va termina etapa privind semnarea tuturor acordurilor de finanțare pentru antreprenorii care au accesat programul Start-Up Nation România.

În același timp, s-a dispus ridicarea clauzelor suspensive din contract, astfel că toți beneficiarii vor putea să înceapă implementarea planurilor de afaceri.

„Pentru a pune capăt oricăror speculații vreau să anunț că sunt fonduri pentru toate proiectele care au fost aprobate. Ne respectăm angajamentele și punem în aplicare toate programele de sprijinire a tinerilor antreprenori”, a declarat Răzvan Rotaru.

Totodată, Răzvan Rotaru a făcut precizarea că până la finalul sesiunii legislative din acest an va intra în dezbatere parlamentară proiectul noi Legi a Tineretului.

„Cadrul legislativ actual care reglementează drepturile tinerilor din România și modul de organziare a structurilor de la nivel central și local care se ocupă de promovarea activităților de tineret nu a mai fost modificat în punctele esențiale din 2006. Așa cum ne-am asumat prin programul de guvernare, vom propune tinerilor o nouă lege cu programe dedicate pentru aceștia. Aici mă refer la înființarea centrelor comunitare de tineret prin care tinerii să beneficieze de servicii integrate și personalizate. Totodată, sunt stabilite măsuri care să asigure protecția socială a tinerilor, stimularea incluziunii sociale și a inserției profesionale. Proiectul Legii Tineretului prevede și sancționarea oricărei forme de discriminare”, a declarat Răzvan Rotaru.

Legea Tineretului se află în avizare interministerială și urmează în următoarele zile să fie aprobată și să ajungă în Parlament. Direcțiile de acțiune ale strategiei și politicilor de tineret vor fi integrate și unitare la nivel central și local.

„O modificare importantă, anunțată de Ministerul Tineretului și Sportului se referă la introducerea consiliilor consultative la nivelul municipiilor reședință de județ, consiliilor județene și a Ministerului Tineretului și Sportului cu scopul promovării unei politicii de tineret coerente și stabile. Activitățile de tineret vor fi susținute financiar de autoritățile centrale și locale cu minim 25% din fondurile județene destinate activității de tineret”, a subliniat deputatul social-democrat.
 

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...