Deputatul liberal Cristian Achiței cere PSD-ului să-și asume răspunderea pentru crimele comise de deținuții eliberați prin legea recursului compensatoriu

Deputatul liberal Cristian Achiței cere PSD-ului să-și asume răspunderea pentru crimele comise de deținuții eliberați prin legea recursului compensatoriu

Deputatul liberal Cristian Achiței le-a cerut astăzi liderilor PSD să-și asume răspunderea pentru infracțiunile comise de cei eliberați odată cu instituirea legii recursului compensatoriu. Declarația a fost făcută în contextul în care Achiței explica modificările legislative făcute de PNL în perioada scurtă de când a ajuns la guvernare.   

Achiței a explicat că 10.000 de infractori periculoși au fost eliberați numai din februarie, iar acest lucru trebuie să fie recunoscut de  pesediști ca fiind “responsabilitatea PSD-ului”.

„În această scurtă perioadă am reușit aprobarea unor legislative extrem de importante. În primul rând abrogarea recursului compensatoriu prin care stopăm eliberarea infractorilor periculoși, înainte de termen. Este un proiect al PNL propus încă din februarie anul acesta și pe care tovarășii pesediști nu au vrut să îl aducă în plen. Dacă vă amintiți, la sfârșitul lunii august PNL a solicitat și o sesiune extraordinară a Parlamentului tocmai pentru abrogarea acestei legi și atunci pesediștii iar nu au fost de acord. Iată că am reușit acest lucru dar asta a însemnat încă 10.000 de infractori periculoși au fost eliberați din februarie până acum și este responsabilitatea PSD-ului”, a explicat deputatul Cristian Achiței.

Ministerul Justiției a anunțat recent, într-un răspuns la o interpelare formulată de un deputat că în perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, peste 21.000 de condamnați au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, dintre care peste 500 au recidivat.

509 dintre deținuții care au fost eliberați în baza legii recursului compensatoriu, în așa-zisa promoție Tudorel Toader, au comis noi infracțiuni cu maximă violență: crimă, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantilă etc.

Dintre cei care au fost eliberați, mai mult de 7.000 erau deja condamnați pentru cazuri de infracțiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificată etc.

Mai mult, din total, 1.877 de persoane eliberate au fost deja reîncarcerate, iar 509 dintre deținuții eliberați au comis noi crime, violuri și tâlharii! Ceilalți până la 21.000 sunt însă printre noi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
106

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
94

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
94

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...