Deputatul Cristian Achitei, despre banii dati de Consiliul Judetean primariilor: "Au fost impartiti politic"

Deputatul Cristian Achitei, despre banii dati de Consiliul Judetean primariilor: "Au fost impartiti politic"

Deputatul liberal Cristian Achitei a criticat modul in care au fost repartizate de catre Consiliul Judetean sumele pentru unitatile-administrativ teritoriale din judetul Botosani.

Parlamentarul sustine ca imparteala a fost una pe criterii strict politice, drept dovada faptul ca primarii conduse de primari liberali nu au primit niciun leu pentru dezvoltare locala, iar sumele primite pentru drumuri sunt mici. 

"Tovarasul presedinte Macaleti a spus ca nu a fost politic, ca a dat bani la toata lumea. Intr-adevar el a dat bani la toata lumea dar sa spunem clar ca banii au fost impartiti politic. Comunele cu cei mai putini bani la drumuri, sub 40.000 de lei, sunt toate de la PNL. Daca ne uitam si pe sumele alocate pentru dezvoltare sunt patru localitati care au fost dezavantajate complet si toate sunt cu primari PNL. Primul este municipiul Botosani caruia nici macar nu i s-a acordat toata suma pentru plata ratei creditului pe care il are, noi anul trecut am acordat toata suma, dar in afara de asta i s-au dat zero lei si la dezvoltare. Comuna Mihalaseni zero lei pe programe de dezvoltare, comuna Corlateni zero lei pe programe de dezvoltare si orasul Stefanesti zero lei pe programe de dezvoltare. Explicatia de genul ca unii au trimis o hartie si nu au cerut trebuie compensata cel putin cu doua-trei telefoane si cu noi adrese de la Consiliul Judetean, ca noi asa faceam, pentru ca probabil cine a scris o adresa poate nu a fost atent", a declarat deputatul Cristian Achitei

 

Spune-ne opinia ta