Deputat român: Pentru 1.000 euro pe lună vor intra în Parlament numai mediocrii și hoții; parlamentarii nu pot trăi cu atîția bani!

Deputat român: Pentru 1.000 euro pe lună vor intra în Parlament numai mediocrii și hoții; parlamentarii nu pot trăi cu atîția bani!

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat luni, la Parlament, ca pentru un salariu lunar de aproximativ 1.000 euro vor intra in corpul demnitarilor "doar mediocrii si hotii", in conditiile in care un parlamentar nu poate sa traiasca cu un asemenea venit si sa vina la serviciu "in blugi, barbos sau slinos", relateaza News.ro.

"Trebuie sa intelegeti ca un demnitar nu poate sa traiasca dintr-o mie de euro. Cand am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul roman. La o mie de euro nu vor veni niste buni profesionisti sau niste oameni de moralitate sa lucreze. Trebuie sa acceptam, daca vrem sa avem pretentia ca traim intr-o democratie, intr-un stat de drept si intr-o economie de piata, sa ne onoram cum se cuvine corpul demnitarilor", a completat Borza.

El a tinut sa precizeze ca "nu traieste din 5.000 lei".

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat ca la nivelul acesta redus de salarizare vor intra in corpul demnitarilor "doar mediocrii si hotii".

"Trebuie sa acceptati ca, la nivelul asta redus de salarizare, vor intra in sistemul public, in corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hotii. Un om de calitate, de valoare, care-si asuma decizia, care-si asuma decizia statului - corpul demnitarilor sunt cei care gestioneaza marile reforme - daca doriti sa avem un sistem de sanatate corect in care sa nu se moara cu zile, daca doriti sa avem mai mult de 4-5 sute de kilometri de autostrada, daca doriti sa avem un sistem de educatie eficient, daca doriti sa avem o administratie corecta, trebuie sa acceptam ca acei mai putin de o mie de demnitari sa fie corect retribuiti", a subliniat deputatul.

El a mai declarat ca "un demnitar nu poate sa vina ca niste colegi de la un anumit partid in blugi, barbosi, slinosi si sa spuna: eu sunt alesul neamului".

"Daca nu intelegem sa ne onoram demnitarii, nici altii in afara nu ne vor onora pe noi, ca popor", a conchis Remus Borza.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...