Deputat PNL: "O mamă sau un tată care-și cresc singuri copiii nu sunt o familie?" Ce replică a primit!

Deputat PNL: "O mamă sau un tată care-și cresc singuri copiii nu sunt o familie?" Ce replică a primit!

 Mara Mareș  

Într-o postare pe Facebook, deputata PNL Mara Mareș spune că România are lucruri mai importante de făcut decât să fragmenteze populația pe teme religioase și ultraconservatoare. 22 de deputați s-au opus marți schimbării definiției noțiunii de familie din Constituție, astfel încât aceasta să fie întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. La 24 de ani în momentul intrării în Parlament, Mara Mareș este cel mai tânăr ales din Legislativ.

"Am asistat astăzi la un vot aproape în bloc pentru referendumul inițiat de Coaliția pentru Familie. Ca liberal, atunci când drepturile și libertățile altora sunt îngrădite, consider că trebuie să iau atitudine. Votul meu de astăzi a fost conform conștiinței și anume ÎMPOTRIVA acestui demers de declanșare al unui referendum pe tema familiei tradiționale. Coaliția pentru Familie dorește modificarea Constituției astfel încât FAMILIA să fie formată numai prin "căsătoria între un bărbat și o femeie".

Pe cale de consecință, o mamă sau un tată care își cresc singuri copiii, o bunica care își crește singură nepotul, doi frați orfani, un cuplu heterosexual sau homosexual care nu doresc respectiv nu pot sa se căsătorească, NU vor forma o familie.

România are lucruri mai importante de făcut decât fragmentarea populației pe teme religioase și ultraconservatoare. Aceasta este o tema falsă, menită sa dezbine, iar religia este o stare spirituală, nu un mijloc de manipulare politic!

Îmi propun ca până la sfârșitul mandatului meu sa apăr necontenit libertățile TUTUROR romanilor, indiferent de diferențele de orice natura dintre aceștia. Așa să-mi ajute Dumnezeu! Gânduri bune și libere, Mara", a scris liberala. Postarea Marei Mareș a strâns peste 1000 de like-uri și zeci de distribuiri.Replica a venit de la Coaliția pentru familie, care o acuză pe deputata Mara Mreș că "dezinformează grav alegătorii și publicul":

"ÎN ATENȚIA D-NEI DEPUTAT MARA MAREȘ (PNL)
Doamnă deputat,

Ați afirmat, ieri, ulterior votului în plen dat propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48(1) din Constituția României că ați votat împotrivă deoarece, în urma acestei revizuiri,

‘o mamă sau un tată care își cresc singuri copiii, o bunica care (sic!) își crește singură nepotul, doi frați orfani, un cuplu heterosexual sau homosexual care nu doresc respectiv nu pot sa se căsătorească, NU vor forma o familie.’

Vă informăm respectuos că, în cea mai mare parte a celor afirmate, sunteți într-o gravă eroare. Dacă o asemenea eroare poate fi scuzată unui cetățean oarecare, nu vă este permisă dvs.

Spre lămurire, ne permitem să vă informăm că:

1. Constituția consacră, prin articolul 48 aliniatul 1, prima teză, că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită dintre soți (iar în formă revizuită, între un bărbat și o femeie), iar în teza a treia, ce nu va fi atinsă de revizuire, că familia se întemeiază pe raportul juridic (drepturile și obligațiile) izvorât din calitatea de părinte. De asemenea, alin. 3 al aceluiași art. 48 din Constituție, „Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie”, rămâne neschimbat.

Prin extensie, relațiile de rudenie în general nasc relații de familie.

Ca urmare, statul va continua să acorde aceeași ocrotire și aceleași drepturi copiilor crescuți de un singur părinte, de doi părinți necăsătoriți sau de oricare rudă care are acest drept (bunici etc.) ca și celor crescuți de ambii părinți căsătoriți și să recunoască relațiile dintre aceștia ca relații de familie, așa cum o face și în prezent prin Constituție și prin legislația în vigoare.

Așadar NU este adevărat ceea ce susțineți, anume că părintele singur cu copilul său, bunicul și nepotul sau doi frați orfani nu ar (mai) fi familie. În primul caz discutăm despre familia monoparentală, iar în cel de-al doilea, despre familia extinsă. Ambele sunt și vor rămâne protejate de lege.

2. Este adevărat că un cuplu neînrudit și neangajat într-o relație recunoscută de lege – adică două persoane care nu corespund niciunuia dintre criteriile enumerate mai sus – NU constituie o familie, dar nu există nicio țară europeană în care acest lucru să se întâmple! La fel stau lucrurile și în Marea Britanie, țara în care ați studiat!

Din câte înțelegem, dvs. militați pentru desființarea sau cel puțin pentru transformarea căsătoriei într-un moft (pentru a satisface un pretins „drept la familie” celor care „nu vor” să se căsătorească). În acest caz, vă plasați în afara ordinii constituționale, care conferă căsătoriei importanța cuvenită (în actuala formă a art. 48), dar și contra Convenției Europene a Drepturilor Omului și Declarației Universale a Drepturilor Omului. Acestea statuează (la art. 12 și, respectiv, 16) în mod exclusiv căsătoria ca act juridic care consacră o nouă familie.

Este evident din cele afirmate că sunteți favorabilă „căsătoriei” între persoane de același sex. Vă respectăm opinia, însă nu v-o puteți argumenta și apăra dezinformând și inducând în eroare publicul! Datorați, în primul rând celor care v-au ales, onestitate.

Vă rugăm să singularizați acest subiect, al „căsătoriei” între persoane de același sex, în discursul dvs. politic, dacă într-adevăr o susțineți. Dar, în acest caz, va trebui să explicați și în ce măsură anumite atitudini tradiționaliste ale dvs., precum portul iei românești și invocarea grației divine, pot fi compatibile cu asemenea opinii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Constipatia poate indica o afectiune mai grava?

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
601

Constipatia este caracterizata prin defecatii rare sau dificile si scaune tari sau uscate la intervale de 3-4 zile in decursul unei saptamani.Adesea, scaunele tari sunt rezultatul absorbtiei in ex...

Grupuri de manifestanti din tara au ajuns la Bucuresti pentru a participa la protest!

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
239

Numeroase grupuri de manifestanti din tara au ajuns sambata la Bucuresti pentru a participa la protestul "Romania spune nu coruptiei. Toti pentru justitie", programat incepand cu ora 18:00 i...

CAS 2018 și formularul 600: Poți ajunge să datorezi la stat mult mai mulți bani decât ai încasat din activități independente

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
480

Depunerea formularului 600 pentru persoanele fizice autorizate (PFA) și ceilalți contribuabili ce au obținut venituri din activități independente peste un anumit plafon în 2017 este unul di...