DE ACORD? Aviz de la psihiatru pentru deputati si senatori!

DE ACORD? Aviz de la psihiatru pentru deputati si senatori!

Cei care vor vrea sa ocupe un fotoliu de parlamentar vor fi nevoiti sa depuna la dosarul de cadidatura si un aviz psihologic favorabil, potrivit unui proiect de lege depus, in Parlament, de deputatul PNL Pavel Popescu.

"In vederea inregistrarii candidaturilor, fiecare partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale depune la biroul electoral de circumscriptie 4 dosare", care includ si un "aviz psihologic", potrivit proiectului depus de deputatul PNL Pavel Popescu, care completeaza articolul 53 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, arata ziare.com.

Deputatul PNL afirma ca este necesar ca parlamentarii care obtin un mandat din partea cetatenilor sa faca dovada unui aviz psihologic favorabil, asa cum este necesar pentru angajati, "fie bugetari, fie din companiile private".

"Deputatii si senatorii sunt reprezentanti alesi ai poporului roman, prin care acesta isi exercita suveranitatea, in conditiile prevazute de Constitutie si de legile tarii. Pentru exercitarea corecta a mandatului, deputatii si senatorii au obligatia mentinerii unui dialog permanent cu cetatenii pe problemele care ii intereseaza, cu institutiile abilitate, sa elaboreze legi si alte acte, si pentru toate aceste motive, deputatii si senatorii trebuie sa fie apti", precizeaza initiatorul in expunerea de motive a actului normativ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...