Dăncilă ar urma să semneze ordinul de demitere a șefului ANAF, la propunerea lui Teodorovici

Dăncilă ar urma să semneze ordinul de demitere a șefului ANAF, la propunerea lui Teodorovici

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a propus premierului Viorica Dăncilă schimbarea șefului ANAF, Ionuț Mișa, iar șeful Executivului urmează să semneze ordinul, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, Dăncilă ar urma să semneze, joi sau vineri, ordinul de demitere a lui Ionuț Mișa. În repetate rânduri ministrul Finanțelor i-a reproșat șefului ANAF gradul de colectare redus pe anumite componente: TVA sau recuperarea prejudiciilor.

ANAF a avut un an bun din punct de vedere al încasărilor, dar în lunile octombrie și noiembrie a fost înregistrată o plafonare a acestora.

„Referitor la planul de colectare, în el trebuie avute în vedere toate elementele obligatorii pentru ANAF, necolectarea din zona de TVA, creşterea cotei accizei, taxe vamale. O să vedeţi până la final de an un pachet de măsuri foarte clare pentru anul 2019, măsuri care să arate ce se va face şi care vor fi efectele acestor măsuri. Să vadă partenerii noştri internaționali modul în care funcţionează statul. Nu ştiu dacă cineva trebuie să stea vreodată liniştit într-o funcţie care implică tot ceea ce înseamnă bugetul ţării”, a spus Teodorovici, în luna noiembrie.

Anterior, ministrul Finanțelor declara că principalul criteriu de evaluare al performanței lui Ionuț Mișa este planul de încasări realizate de ANAF.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
5

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
76

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
107

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...