Cum forțează Guvernul primăriile să majoreze taxele și impozitele locale

Cum forțează Guvernul primăriile să majoreze taxele și impozitele locale

Autoritățile locale sunt lovite din plin de "revoluția fiscală" a Guvernului Tudose. Edilii spun că reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10% se va vedea direct în bugetele administraţiilor pe care le conduc care ar putea scădea cu peste 20%. În aceste condiții, vom putea asista la majorări în lanț ale taxelor locale în cursul anului viitor.

 Impozitul pe venitul global reprezintă cam jumătate din veniturile unui municipiu din România, iar reducerea impozitului pe venit la 10% ar putea găuri semnificativ bugetele locale.

Primăriile se finanțează în bugetele locale cu 47% din impozitul de 16% per fiecare angajat. Reducând impozitul la 10% per angajat în bază pachetului de transfer de contribuții din sarcina angajatorului în cea a angajatului, primăriilor le scad bugetele cu până la 30%.

Și că să compenseze pierderea, primarii vor majora taxele și impozitele locale, după cum le este permis în codul fiscal, scrie Realitatea.

De partea cealaltă, ministerul de Finanțe speră să economisească prin această mutare aproximativ 13 mld lei.

Primarii solicită să li se acorde la bugetele locale 70% din noul impozit pe venit de 10%. Dar asta ar însemna că Guvernul degeaba ar mai implementa măsura pentru Executivul speră să ia de la primării 13 mld lei și să i mute unde au ei nevoie, în deficit, că să poată susține creșterile salariale din legea salarizării unitare.

Bugetele locale sunt deja în criză după majorările de salarii făcute după ureche, în urma permisiunii acordate de asemenea de actuala alianță de guvernare. Sunt primării care deja nu mai au buget până la final de an pentru că și au cheltuit bugetul pe majorările de salarii pe care și le au votat în iulie, incheie Realitatea TV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...