Cum au disparut zeci de mii de porci din rezerva nationala?

Rezerva nationala de carne de porc in viu - hrana necesara populatiei in cazul unui dezastru natural sau in cazul inceperii unui razboi - a disparut de ani de zile.

Cum au disparut zeci de mii de porci din rezerva nationala?

Rezerva se afla la ferma de porci de la Peris, infiintata in 1963 si transformata dupa Revolutie in societatea comerciala Romsuintest Peris, unde statul, prin Ministerul Agriculturii, a fost actionar majoritar pana in 1998.

Jurnalistii de la HotNews.ro au urmarit evenimentele care au dus la aceasta situatie si au gasit pe fir plangeri penale si dosare deschise la Parchetul General si la DNA.

In plus, pe masura ce urmareau firul, au descoperit ca toate drumurile duc la Teleorman si la deja vestita firma Tel Drum. In sesizari e reclamata si firma Interfrigo Logitics, unde are interese si fiul lui Liviu Dragnea.

O mare parte din faptele reclamate il vizeaza pe Claudiu Laurentiu Barbu, actionar si administratorul (managerul) la Romsuintest Peris si cel indicat ca fiind autorul sacrificarii si vanzarii porcilor din rezerva de stat.

Din ancheta jurnalistilor reiese ca, in luna martie 2011, cand Barbu a preluat Romsuintest, stocul de porci era de 86.493 capete, conform datelor trecute de administratorul judiciar in dosarul de insolventa. Cativa ani mai tarziu, pe 5 decembrie 2014, cand gestiunea a fost predata de Barbu catre administratorul special, Reinvent Business Generation, stocul era de 854 de porci.

Contactat de publicatia citata, Claudiu Barbu a recunoscut ca a fost audiat de procurori, pe care ii acuza ca au fost interesati in special de relatia sa cu Tel Drum. Barbu a lucrat cu PSD in anul 2010, dupa ce Liviu Dragnea ajunge secretar general al partidului. Acum, insa, atat Dragnea, cat si Barbu neaga ca s-ar cunoaste.

Pe fir intra si Tel Drum, care cumpara porci din Peris si vinde furaje. In timp ce face afaceri cu concurenta, directorul Tel Drum, Petre Pitis, este actionar la alta ferma tot de porci, Romcip Salcia din Teleorman, ferma care avea sa ajunga mai tarziu la fiul liderului PSD.

Tel Drum Alexandria este o fosta companie de constructii privatizata chiar de Liviu Dragnea, pe cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. In 2006, la Registrul Comertului figurau ca actionari ai Tel Drum Marian Fiscuci - 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu - 43,99%, Mugurel Sorin Gheorghies - 44%, toti trei fiind fosti colegi de-ai lui Liviu Dragnea.

De atunci, actionariatul a devenit ascuns, actiunile fiind la purtator. Dragnea a negat mereu ca ar avea vreo legatura cu aceasta companie, asa cum a facut si cu aceasta ocazie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Punctele de grăsime în jurul ochilor- cum se tratează?

Duminică, 22 Iulie 2018
457

Ce sunt punctele de grasimePunctele de grasime apar pe pielea din jurul ochilor, la persoanele de tote varstele. Aceste puncte de grasime se formeaza atunci cand cheratina (o substanta produsa de ...

Ana-Maria Popescu a câştigat medalia de argint la CM de la Wuxi, proba spadă

Duminică, 22 Iulie 2018
296

În dimineaţa zilei de duminică, campioana olimpică cu echipa României la JO de la Rio 2016 a avut un parcurs perfect în toate cele patru meciuri.Ana-Maria Popescu (Brânz...

Directorul APIA Cluj, căutat de scafandri în Lacul Beliş după ce ar fi căzut dintr-o barcă

Duminică, 22 Iulie 2018
660

Directorul APIA Cluj, căutat de scafandri pe Lacul Beliş după ce ar fi căzut dintr-o barcăPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş a d...