Cum au disparut zeci de mii de porci din rezerva nationala?

Rezerva nationala de carne de porc in viu - hrana necesara populatiei in cazul unui dezastru natural sau in cazul inceperii unui razboi - a disparut de ani de zile.

Cum au disparut zeci de mii de porci din rezerva nationala?

Rezerva se afla la ferma de porci de la Peris, infiintata in 1963 si transformata dupa Revolutie in societatea comerciala Romsuintest Peris, unde statul, prin Ministerul Agriculturii, a fost actionar majoritar pana in 1998.

Jurnalistii de la HotNews.ro au urmarit evenimentele care au dus la aceasta situatie si au gasit pe fir plangeri penale si dosare deschise la Parchetul General si la DNA.

In plus, pe masura ce urmareau firul, au descoperit ca toate drumurile duc la Teleorman si la deja vestita firma Tel Drum. In sesizari e reclamata si firma Interfrigo Logitics, unde are interese si fiul lui Liviu Dragnea.

O mare parte din faptele reclamate il vizeaza pe Claudiu Laurentiu Barbu, actionar si administratorul (managerul) la Romsuintest Peris si cel indicat ca fiind autorul sacrificarii si vanzarii porcilor din rezerva de stat.

Din ancheta jurnalistilor reiese ca, in luna martie 2011, cand Barbu a preluat Romsuintest, stocul de porci era de 86.493 capete, conform datelor trecute de administratorul judiciar in dosarul de insolventa. Cativa ani mai tarziu, pe 5 decembrie 2014, cand gestiunea a fost predata de Barbu catre administratorul special, Reinvent Business Generation, stocul era de 854 de porci.

Contactat de publicatia citata, Claudiu Barbu a recunoscut ca a fost audiat de procurori, pe care ii acuza ca au fost interesati in special de relatia sa cu Tel Drum. Barbu a lucrat cu PSD in anul 2010, dupa ce Liviu Dragnea ajunge secretar general al partidului. Acum, insa, atat Dragnea, cat si Barbu neaga ca s-ar cunoaste.

Pe fir intra si Tel Drum, care cumpara porci din Peris si vinde furaje. In timp ce face afaceri cu concurenta, directorul Tel Drum, Petre Pitis, este actionar la alta ferma tot de porci, Romcip Salcia din Teleorman, ferma care avea sa ajunga mai tarziu la fiul liderului PSD.

Tel Drum Alexandria este o fosta companie de constructii privatizata chiar de Liviu Dragnea, pe cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. In 2006, la Registrul Comertului figurau ca actionari ai Tel Drum Marian Fiscuci - 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu - 43,99%, Mugurel Sorin Gheorghies - 44%, toti trei fiind fosti colegi de-ai lui Liviu Dragnea.

De atunci, actionariatul a devenit ascuns, actiunile fiind la purtator. Dragnea a negat mereu ca ar avea vreo legatura cu aceasta companie, asa cum a facut si cu aceasta ocazie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

O romanca, declarata cea mai nepoliticoasa politista din Marea Britanie. "Este o conspiratie rasista impotriva mea"

Marţi, 23 Ianuarie 2018
391

Nascuta in Romania, este ofiter de politie in Wolverhampton din 2009. Ea s-a adresat instantei dupa ce a picat evaluarile pentru conducerea autoturismului, acuzandu-i pe instructori de rasism.Poli...

IMPORTANT! Ce trebuie sa stie orice parinte despre corpii straini auriculari!

Marţi, 23 Ianuarie 2018
137

Este relativ frecventa introducerea corpilor straini in ureche de catre copii. Diferite obiecte incluzand vata, pietre, hartie, jucarii, chiar si materii biologice sunt descoperite precum insecte sau ...

Întâlnire cu organizațiile neguvernamentale, la Prefectura Botoșani

Marţi, 23 Ianuarie 2018
112

Marți, 23 ianuarie, în sala Stefan Luchian de la Prefectura Botoșani a avut loc o întâlnire  cu organizațiile neguvernamentale din Botoșani. În cadrul şedinţei a fos...