CTP: Începe cea mai mare restaurație anticapitalistă și antioccidentală!

"Nici măcar Nicolae Ceauşescu sau nici Nicolae Ceauşescu nu l-ar fi pus, totuși, la Cultură pe managerul acela de țâțe şi craci - nu ştiu exact cum se numeşte dânsul. Asta e peste orice închipuire".

CTP: Începe cea mai mare restaurație anticapitalistă și antioccidentală!

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că proaspătul guvern condus de Mihai Tudose este demn de perioada ceaușistă, este un guvern-marionetă, iar măsurile care se prefigurează vor da înapoi România din punct de vedere economic. Cu toate acestea, editorialistul consideră că președintele Iohannis a făcut bine că a acceptat acest guvern, pentru că altfel i-ar fi creat o aură eroică.

Guvernul condus de Mihai Tudose a trecut, joi, fără probleme, de votul Parlamentului, în aceeași zi în care toți cei 27 de miniștri au fost audiați în comisii și au primit avize favorabile. Pe de altă parte, această primă a zi a Guvernului Tudose a început cu stângul, după cum însuși liderul PSD a spus-o, urmare a unor declarații contradictorii privind naționalizarea Pilonului II de pensii, dar și a unor modificări apărute în programul de guvernare.

„Mi se pare că acest cabinet, acest guvern, ar fi considerat foarte bun de Nicolae Ceaușescu. Cred că începe în acest moment cea mai mare restauraţie etatist anticapitalistă şi antioccidentală de după 1989”, a declarat la Digi24 jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, întrebat de auspiciile sub care își începe activitatea acest nou guvern social-democrat.

„Dacă ne uităm la acest guvern, cred că sunt la fel de bune doamnele Carmen Dan, Rovana Plumb şi Olguța Vasilescu, la fel de bune ca Suzănica Gâdea, Ana Mureşan sau Lina Ciobanu. Nu mai vorbim de celelalte personaje din acest guvern - cum ar fi acel individ la Educaţie, Pop sau cum se numește, nu știu pe cine ar putea să educe un astfel de om, ce copil ar putea să educe un astfel de om cu comportamentul pe care i l-am văzut de-a lungul timpului. Deci, este un guvern-marionetă al dlui Dragnea”, a punctat CTP.

„Dacă ne uităm puțin, dl. Dragnea și ai săi au călcat în picioare programul de guvernare sacrosanct cu care au câștigat alegerile mult mai tare decât a făcut-o Grindeanu. Deci, iată că nici măcar asta nu era problema pentru care a fost dat jos guvernul Grindeanu, că nu ar fi respectat programul de guvernare. Păi nu-l respectă dl. Dragnea și ai săi!”, a comentat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a criticat în acest context propunerea de ministru de la Cultură, în persoana lui Lucian Romașcanu, fost director executiv la Kanal D și fost manager la Libertatea și Cancan. „Nici măcar Nicolae Ceauşescu sau nici Nicolae Ceauşescu nu l-ar fi pus, totuși, la Cultură pe managerul acela de țâțe şi craci - nu ştiu exact cum se numeşte dânsul. Asta e peste orice închipuire”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește măsurile economice anunțate de guvern, CTP este convins că vor dăuna României: „Măsurile astea economice sunt clar măsuri care dau înapoi România. Așa cum în planul justiției a făcut acest guvern eforturi ieșite din comun pentru a retrograda România, a o arunca în timp, înapoi, acum Guvernul Dragnea 2 face acelaşi lucru şi din punct de vedere economic”.

CTP are explicații și pentru gestul politic al președintelui de a accepta guvernul condus de Mihai Tudose: „După părerea mea, cred că a făcut bine președintele Iohannis, mențin această opinie, el a procedat corect că nu a ținut seama de caracteristicile acestui personaj Tudose, care a fost acuzat pe nedrept de relaţii cu SRI. Omul arată, în opinia mea, ca un colaborator entuziast al Securității a bătrâne, de dinainte de 89, adică ar fi un bun reprezentant - prin ideile pe care am văzut că le nutreşte domnul acesta - al național-ceaușismului rânced de sfârșitul anilor 80. Iohannis nu a ţinut seama de aceste aspecte, i-a lăsat pe domnii de la PSD, pe dl Dragnea, să pună pe cine au dorit, pentru că până la urmă suntem în plină guvernare PSD! Dacă i-ar fi impiedicat, dacă respingea, nu ar făcut decât să îi eroizeze. Dragnea şi ai săi ar fi comentat că preşedintele se opune stopării crizei, dorește să țină România în instabilitate economică în continuare, e antiromân, e antinațional și așa mai departe. Să guverneze acum PSD-ul cu dl. Tudose şi ai săi, cu dl. Dragnea care manevrează, iată, şi Parlamentul ca pe Adunarea Naţională şi cu costurile pe care le vom plăti cu toţii, nu numai cei care au votat cu dl Dragnea și PSD și ALDE”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Punctele de grăsime în jurul ochilor- cum se tratează?

Duminică, 22 Iulie 2018
454

Ce sunt punctele de grasimePunctele de grasime apar pe pielea din jurul ochilor, la persoanele de tote varstele. Aceste puncte de grasime se formeaza atunci cand cheratina (o substanta produsa de ...

Ana-Maria Popescu a câştigat medalia de argint la CM de la Wuxi, proba spadă

Duminică, 22 Iulie 2018
295

În dimineaţa zilei de duminică, campioana olimpică cu echipa României la JO de la Rio 2016 a avut un parcurs perfect în toate cele patru meciuri.Ana-Maria Popescu (Brânz...

Directorul APIA Cluj, căutat de scafandri în Lacul Beliş după ce ar fi căzut dintr-o barcă

Duminică, 22 Iulie 2018
658

Directorul APIA Cluj, căutat de scafandri pe Lacul Beliş după ce ar fi căzut dintr-o barcăPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş a d...