Costel Șoptică: „Fac un apel către toți actorii politici să nu mai fie demagogi. Nu mai este timpul să ne batem cu pumnul în piept”

Costel Șoptică: „Fac un apel către toți actorii politici să nu mai fie demagogi. Nu mai este timpul să ne batem cu pumnul în piept”

Comunicat:

Stimați locuitori ai județului Botoșani, ca urmare a tuturor zvonurilor, bârfelor, comentariilor și demagogiei acțiunilor politice realizate de către reprezentanții celorlalte partide politice de pe plan local, mă simt responsabil să vă comunic câteva elemente pentru a liniști opinia publică botoșăneană și factorii de decizie de pe plan local, inclusiv și pe “jandarmii voluntari” ai informării publice, mă refer la mass-media locală:

În primul rând vin cu câteva precizări legate de sănătatea personală: în cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie, la Palatul Parlamentului, inclusiv cel realizat de mine. În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias. Eu, ca și ceilalți colegi au avut rezultatul NEGATIV, dar fiind o persoană responsabilă din momentul în care senatorul Virgil Chițac ( care am fost în contact direct) a fost depistat pozitiv, am intrat la autoizolare la domiciliul din București.

Considerând că este o perioadă  în care toți trebuie să fim responsabili și să îi protejez în primul rând pe cei din jurul nostru, m-am autoizolat și nu am așteptat două săptămâni ca alte persoane publice care nu au avut curajul să recunoască că au fost în deplasări externe în zone de grad zero și au profitat de testul de la Parlament ca să și-l facă și ei, pentru a se feri de eventualele anchete jurnalistice.

Nu sunt adeptul discursurilor demagogice, de căutare a țapilor ispășitori sau de fake-news-uri, cum am văzut că au apărut pe diferite canale de informare media sau social media, dar este momentul în care nu mai este timpul să ne batem cu pumnul în piept și să spunem cât de mult ne pasă de soarta botoșănenilor.

Dacă chiar ne pasă REALIZĂM O SERIE DE ACȚIUNI DISCRET, CREȘTINESC ȘI DE SPRIJIN REAL AL POPULAȚIEI AFECTATE, FĂRĂ  A FOLOSI SIGLE DE PARTID SAU STAMPILE CU SIMBOLUL POLITIC PE STICLELE DE SPIRT !!!

Fac un apel către toți actorii politici să nu mai fie demagogi în această perioadă și să realizăm activități în interesul botoșănenilor fără a ne mai folosi imaginea partidului de care aparținem. SUNTEM OAMENI ÎNAINTE DE POLITICĂ și chiar dacă anumiți lideri locali nu înțeleg acest aspect, haideți să înțelegem noi, ceilalți că suntem într-o pandemie unde nu mai contează decât CALITATEA UMANĂ și nu altceva !!!

De asemenea, rog colegii parlamentari (indiferent de culoare politică), primari, lideri locali să înceteze cu răspândirea de fake-news-uri și de atacuri asupra Guvernului României și să dea DOVADĂ DE RESPONSABILITATE PRACTICĂ, iar atât timp suntem în stare de urgență să sprijine acțiunile și apelurile autorităților statului și să-și pondereze atacurile politice.

Eu și echipa mea vom avea grijă ca aceste atitudini și acțiuni, care nu sunt demne de oameni politici responsabili și maturi, care produc haos și panică locală să fie sesizate autorităților competente….NU NE BATEM JOC DE INTERESUL NAȚIONAL ȘI DE SECURITATEA PUBLICĂ PENTRU A NE SATISFACE INTERESELE PERSONALE POLITICE !!! 

În acest sens, fac apel și oamenilor de presă să folosească informațiile direct de la reprezentanții noștri în instituțiile statului sau ca și sprijin aveți acest site https://stirioficiale.ro/informatii - care reprezintă o sursă de informare corectă, nealimentată de panică și poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media;

Nu în ultimul rând rog locuitorii județului Botoșani să se informeze doar din canalele media oficiale și să veifice informațiile de fiecare dată. În acest sens vă rog să aveți în vedere următoarele fraze: PREVENȚIA ÎNAINTE DE TOATE, IAR PANICA ESTE PRIMUL PAS SPRE HAOS !

În speranță că vom trece împreună prin această încercare, Dumnezeu să ne protejeze pe toți și noi să încercăm să avem încredere în eforturile medicilor și ale autorităților statului implicate în această stare de urgență privind eradicarea CORONAVIRUSULUI – CODVID 19 .

(Comunicat de presă emis de către senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
106

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
80

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
46

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...